Ankara'da işitme engelliler için film gösterimi - Son Dakika
Kültür Sanat

Ankara'da işitme engelliler için film gösterimi

Ankara'da işitme engelliler için film gösterimi Ankara'da tamamen işitme engelli bir kadronun oluşturduğu işitme engelli bireyler için hazırlanan Acemi Adam filminin gösterimi yapıldı.

19.12.2022 22:25  Güncelleme: 22:30

Ankara'da işitme engelliler için film gösterimi

ANKARA - Ankara'da tamamen işitme engelli bir kadronun oluşturduğu işitme engelli bireyler için hazırlanan Acemi Adam filminin gösterimi yapıldı.

Tamamen işitme engelli bireyler tarafından, işitme engelliler için özel olarak işaret dili ile hazırlanan Acemi Adam filminin gösterimi Ankara'da yapıldı. Film işitme engelli bireyler tarafından ilgi gördü. Yapımcısı ve yönetmeni Veysel Gürsoy Çelik, başrolünde ise Ali Pehlivan'ın bulunduğu film işitme engelli Ali'nin acemiliği ve hayatındaki komiklikleri anlatıyor. Film hakkında konuşan yapımcı ve yönetmen Veysel Gürsoy Çelik, "Filmimizin adı acemi adam. Türkiye'de işitme engellilerin yaptığı ilk komedi filmi tabi ki normal camiada çok fazla film var ama bize hitap etmiyor. Nasıl bir şey yapabiliriz diye düşündük ve işaret diliyle komedi şeklinde bir komedi filmi yaptık. Ekibin tamamı işitme engelli kadrodan oluşuyor umarım izleyenlerde beğenir. Araya pandeminin de girmesi ile beraber yaklaşık 4 5 yıllık bir emek var ortada. Sonuçta biz profesyonel bir ekip değiliz. Dışardan bakan bir kişinin yüzünün gülmesi bizim çok mutlu olduğumuzun kanıtıdır. Filmin adı Acemi Adam ve konusu da acemi adam. Alinin hayatını anlatıyor. Alinin hayatında karşılaştığı acemiliğinden kaynaklı komediler. İşitme engelli bir kişinin hayatının tamimiyle komediye çevrilmiş hali. İlk gösterimimiz İzmir'de oldu şu an Ankara'da üçüncü gösterimimizi yapıyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin 81 ilinde gösterim yapmak. Teklifler geliyor bununla ilgili ve gerekli sivil toplum örgütleri de bizimle iletişime geçiyorlar. Kendimizi bu alanda kanıtlamak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz Türkiye'ye sonrasında ise dünyaya açılmak" ifadelerini kullandı.

Başrol Ali Pehlivan ise film hakkında " Ben zaten normal hayatımda da stand up ve komedi yapıyorum. Daha önce bir komedi filminde yer almamıştım. Kendimde bir işitme ve konuşma engelli birey olduğum için kendi hayatımı da böyle bir filme entegre ederek böyle bir filmde oynamak istedim. Başrol olduğum için çok mutluyum. Tüm kadro işitme engelli tamamıyla yapımından yönetimine kurgusundan montajına tamamen işitme engelli bireylerden oluşuyor. İşitme engelli olmayan bireyler içinde altyazı ekledik. İşaret dili bilmeyen kişilerde altyazı ile filmi rahatlıkla izleyebilir. İlk gösterimden sonra seyirci filmi çok beğendi bizim için çok güzel bir deneyimdi" şeklinde konuştu.

Ankara\'da işitme engelliler için film gösterimi
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Ankara'da işitme engelliler için film gösterimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement