Gaziantep'te Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatı Eserleri Sergilendi - Son Dakika
Kültür Sanat

Gaziantep'te Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatı Eserleri Sergilendi

Gaziantep\'te Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatı Eserleri Sergilendi

Gaziantep L ve H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen sergide, tutuklu ve hükümlülerin filografi, yağlı boya ve sedef işlemeciliği teknikleriyle oluşturduğu el sanatı eserleri sergilendi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, eserlerin tamamının el emeği göz nuru ürünler olduğunu belirtti.

06.12.2023 22:35  Güncelleme: 22:43

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Karataş: "Eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir"

Tutuklu ve hükümlülerin el sanatı eserleri sergilendi

GAZİANTEP - Gaziantep L ve H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen tutuklu ve hükümlülerin filografi, yağlı boya ve sedef işlemeciliği teknikleriyle oluşturduğu el sanatı eserleri sergilendi. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, "Eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir" dedi.

Hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin tanıtımı ile el sanatları sergisi, Gaziantep Adliyesinde açıldı.

"Eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir"

Tutuklu ve Hükümlülerin yapmış oldukları eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünler olduğunu belirten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, "Bugün burada Gaziantep L ve H Tipi Kapalı ve Açık Cezaevlerinde barındırdığımız hükümlü ve tutuklularımızın üretmiş olduğu eserleri hem sergilemek hem de bu eserlerin satışını yapmak için toplandık. Görmüş olduğunuz eserlerin tamamı el emeği göz nuru ürünlerdir. Bu ürünlerin meydana gelmesinde Gaziantep Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı usta öğreticilerin çok büyük emekleri vardır. Dışarıdaki hayatlarında normalde bu ürünlere yatkınlığı olduğunu bilmeyen ama tutuklu hükümlü olarak cezaevlerine girdikten sonra usta öğreticilerimiz sayesinde bu tarz etkinliği ve emeği olduğunu gören arkadaşlarımızın ürettiği ürünlerdir" dedi.

Açılışın ardından sergilenen el emeği ürünler katılımcılar tarafından incelenip satışa sunuldu.

Serginin açılışına Gaziantep Vali Yardımcısı Murat Akyüz, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, Gaziantep Adalet Komisyonu Başkanı M. Fatih Adıgüzel, Gaziantep Bölge idare Mahkemesi Yusuf Kaya ve çok sayıda yargı mensubu katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Gaziantep'te Tutuklu ve Hükümlülerin El Sanatı Eserleri Sergilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement