Hitit Tapınağı Restore Ediliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Hitit Tapınağı Restore Ediliyor

Hitit Tapınağı Restore Ediliyor

Boğazköy Yazılıkaya'daki Hitit Açık Hava Tapınağı'nda Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor.

05.07.2010 14:57

Çorum- Yozgat sınırında yer alan Boğazköy Antik Bölgesi'nde bulunan Yazılıkaya'daki Hitit Açık Hava Tapınağı'nı çevreleyen kayalardaki açılmaları kapatmaya yönelik restorasyon çalışmaları sürüyor.

Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Bulut, restorasyon çalışmaları süren Yazılıkaya'da incelemede bulunup, çalışanlardan bilgi aldılar. Konak, bölgenin Çorum-Yozgat arasında bulunduğunu, turizm açısından kendilerini de yakından ilgilendirdiğini bildirdi.

Restorasyon ekibinden Sefa Kutlu, bilgi verirken, ziyaretçilerin fazla olmasının çalışmaları aksatmasından yakındı. Kutlu, 'Duvardaki yarıklara, kum hidrolik kireç ve taşın kendi tozlarıyla dolgu yapıyoruz. Kışın kar ve yağmurun etkisiyle gözle görülmeyecek kadar açılmalar oluyor, onları gideriyoruz. Taşın yıpranmasını da önlüyoruz. Geçen yıl başladık, bu yıl tamamlanacak' dedi.

Çorum Boğazköy Antik Bölgesi'nde bulunan Yazılıkaya'nın tarihi M.Ö. 13. yüzyıla uzanıyor. Hitit Açık Hava Tapınağı olarak da adlandırılan tarihi mekanda, kayalar üzerine işlenmiş Hitit dönemine ait değişik figürler yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hitit Tapınağı Restore Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement