Macbeth"İn Galasına Yoğun İlgi - Son Dakika
Kültür Sanat

Macbeth"İn Galasına Yoğun İlgi

William Shakespeare'in yazdığı, Sabahattin Eyüpoğlu'nun çevirdiği "Macbeth" oyununun galası yoğun ilgi gördü.

14.03.2017 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

William Shakespeare'in yazdığı, Sabahattin Eyüpoğlu'nun çevirdiği "Macbeth" oyununun galası yoğun ilgi gördü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları tarafından sahneye konulan oyun, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu.

Kukla ve dramatik oyunculuğun iç içe geçtiği uyarlamada, Macbeth eseri sürrealist bir yorumla seyirci karşısına çıktı.

Galaya, Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu ile Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur'un yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, sanatçılar Oya İnci, Umut Demirdelen, Şebnem Dilligil, Deniz Gökçer, Demet Taner, Yeşim Ceren Bozoğlu, Ali İpin, Hayati Asılyazıcı ve Tuğrul Çetiner de katıldı.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği ve uzun süre alkışladığı oyunda, Damla Cangül, Direnç Dedeoğlu, Gökçer Genç, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Nurdan Kalınağa, Şirin Kılavuz Sevinç ve Tuğrul Arsever rol aldı.

Eserin müziğini Can Atilla yaparken, dramaturjisini Dilek Tekintaş, sahne tasarımını Gamze Kuş-Cihan Aşar, kostüm tasarımını Gamze Kuş, ışık tasarımını Mustafa Türkoğlu, koreografisini Özge Midilli, efektlerini ise Kadir Arlı üstlendi.

Oyun, 15- 18 Mart tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, 30 Mart-1 Nisan tarihlerinde de Ümraniye Sahnesi'nde izlenebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Macbeth'İn Galasına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement