Mayıs 2012 Konserleri! - Son Dakika
Kültür Sanat

Mayıs 2012 Konserleri!

Mayıs 2012 Konserleri!

Bu ay öne çıkan konser ve festivaller, neşenize neşe katmanızı sağlayacak...

27.04.2012 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İş Sanat

İş Sanat'taki konserler bu ay 6 Mayıs Pazar akşamı Deutsche Kammerphilarmonie Bremen konseri ile başlıyor. Konserin solisti, günümüzün tartışmasız en iyi piyanistlerinden Fransız virtüöz David Fray. İş Sanat'ın Millî Reasürans konser salonunda gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinde bu ay, adını klasik müzik çevrelerinde çoktan duyurmayı başaran piyanist Mertol Demirelli var. Konser, 1 1 Mayıs tarihinde saat 20: 00'de. İş Sanat'ta 14 Mayıs tarihinde Britanya'nın ünlü senfonik topluluklarından BBC Filarmoni'yi ve 18 Mayıs'ta da Angelika Kirchschlager, çellist Gauter Capuçon ve lied eşlikçisi Helmut Deutch'tan oluşan üçlüyü dinleyebilirsiniz.

Fatih Erkoç ile Türk Sanat Müziği

Türk Pop Müziği'nin güçlü yorumcu ve bestecilerinden biri olan Fatih Erkoç, babası Udi Hasan Erkoç'a ithaf ettiği "Babamdan Miras" isimli Türk Sanat Müziği albümünü 10 Mayıs'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde sevenlerine sunuyor.Müzik yaşantısına 3 yaşında babası Udi Hasan Erkoç'un kendisine hediye ettiği kemanla başlayan Fatih Erkoç, en önemli kültür miraslarımızdan Türk Sanat Müziği'ne 'Babamdan Miras' albümüyle sahip çıkıyor. 28 şarkıdan oluşan albümde Hasan Erkoç'a ait 2, Fatih Erkoç'a ait 5 eserin yanı sıra Türk Sanat Müziği tarihine birçok unutulmaz eser kazandıran söz yazarı ve bestecilerinin 21 eseri yer alıyor. Biletler Biletix'te.

Salon İKSV

Mayıs ayında Salon İKSV'de öne çıkan konserlerden ilki, Folk müziğin öncülerinden, kuşağının en parlak şarkı yazarlarından Suzanne Vega. Büyüleyici, yatıştırıcı ve güçlü bir sese sahip sanatçının konseri 22 ve 23 Mayıs tarihlerinde. Grammy ödüllü Suzanne Vega, kent hayatına ve sıradan insanlara dair hikAyelere yer veriyor.

Akbank Sanat

Akbank Sanat'ta 4 Mayıs'ta en prestijli Uluslararası Müzik Yarışmaları'nda kazandığı 19 Birincilik ve bir o kadar da dinleyici ve orkestra ödüllerinin ardından yakın zamanlı müzik tarihinin ender görülen fenomenlerinden biri olarak kabul edilen gitarist Marcin Dylla var. Dünyaca tanınan saygın salonlarında konserler veren Marcin Dylla, 2008/09 konser sezonunda 40'tan fazla eyalet ve şehri kapsayan Amerika, Kanada ve Meksika'dan oluşan oldukça büyük bir konser turnesi gerçekleştirdi.

İstanbul Resitalleri

Simone Dinnerstein, 2011 yılında US Billboard Classical listelerinin en çok satan enstrümantalisti oldu. Ona bu başarıyı getiren "Bach: A Strange Beauty" albümünden bir yıl sonra, bu sene başında yayınlanan son albümü "Something Almost Being Said" ise daha yayınlandığı birinci hafta en çok satanlar listesinde ilk sıralarda yerini aldı. Sanatçının konseri 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 20: 00'de Sakıp Sabancı Müzesi 'the Seed' de gerçekleşecek. Bu resitalin konukları, Rembrandt ve çağdaşları 'Hollanda Sanatının Altın çağı' sergisini resital öncesinde ayrı bir bilet gerekmeksizin izleyebilecekler.

Harold Lopez Nussa

Latin cazın yükselişteki yıldızı, Kübalı piyanist Harold Lopez Nussa, Garanti Caz Yeşili konserleri kapsamında Ghetto'ya geliyor. 26 yaşındaki Nussa, ilk albümü Canciones ile Küba Müzik Endüstrisi'nin en önemli ödülleri olan Cubadisco'da 'En İyi Yeni Artist' ödülüne layık görüldü. 2006 yılında Montreux Jazz Festivali'ne katılmasının ardından festival kurucusu Claude Nobs'un desteği ile 'Sobre el Atelier' albümünü kaydetti. Nussa'nın perküsyon doğaçlamalarıyla yenilikçi kompozisyonları bir araya getirdiği son albümü 'El Pais de las Maravilles' Chucho Valdes ve Chick Corea gibi ikonik piyanistlerin çalışmalarının bir yansıması olarak görülüyor. Konser 10 Mayıs'ta sat 21: 30'da Ghetto sahnesinde! Biletler Biletix'te.

Babylon

İngiliz indie -rock ve electro pop grubu The Big Pink, 10 Mayıs Perşembe akşamı Türkiye'de ilk kez Babylon sahnesine konuk oluyor! 2007 yılında bir araya gelen Robbie Furze ve Milo Cordell'den oluşan The Big Pink, ilk single'ları "Too Young to Love" ile bir anda İngiltere'den Japonya'ya kadar birçok müzikseverin radarına girmeyi başardı. The Cure'ün "Lovesong" parçasına yaptıkları muhteşem cover ve dillerden düşmeyen "Dominos" parçalarıyla büyük beğeni toplayan The Big Pink, İstanbullu indie müzik severlere akıllardan kolay kolay çıkmayacak bir gece yaşatmaya hazırlanıyor...

MultiSound Festival 2012

4 Mayıs Cuma Günü Küçükçiftlik Park yepyeni bir festivale ev sahipliği yapıyor. Karşılıklı 2 sahnede sırayla durmaksızın canlı performanslar nonstop muzik festivali havasını tam anlamıyla yaşatıyor. 4 Mayıs 14: 00'da başlayacak olan Multi Sound Festivalde 18: 00'a kadar tüm içkiler %50 indirimli! Festivale katılacak isimler; Duman, A Joy Division Celebration w/ Peter Hook & The Light, Tom Mcrae, Model, Büyük Ev Ablukada, Multitap, öztürk, Vera... Biletleri tükenmeden Biletix'ten alabilirsiniz.

Chill - Out Festival Istanbul 2012

Türkiye'de rafine müzikseverlerin tek radyosu Lounge FM 96.0 tarafından düzenlenen Chill-Out Festival Istanbul'un yedincisi 20 Mayıs 2012 tarihinde Kemer Golf & Country Club'da gerçekleşiyor! Bakın bu sene kimler var; Baaba Maal, Quantic &Alice Russell with the Combo Barbaro, Jazzanova feat. Paul Randolph, The Cuban Brothers, Montefiori Cocktail feat. Amber Topaz, Stealing Sheep, Mao Mak... Biletleri tükenmeden Biletix'ten alabilirsiniz.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kültür Sanat Mayıs 2012 Konserleri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement