Silopi, Kitap Fuarıyla Şenlenecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Silopi, Kitap Fuarıyla Şenlenecek

Silopi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Silopi Okuyor, Türkiyem Şenleniyor" projesi kapsamında kitap fuarı açılıyor.

26.02.2014 11:53  Güncelleme: 11:49

Silopi Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Silopi Okuyor, Türkiyem Şenleniyor" projesi kapsamında kitap fuarı açılıyor. İlçede 03-08 Mart'ta açılacak fuara çok sayıda yazarın katılması planlanıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 5 gün sürecek fuarı gezecek olan öğrencileri okul servisleriyle alana taşıyacak. Ayrıca, ilçedeki öğrencilerin fuarda kitap almalarına destek olmak amacıyla harçlıklarından tasarruf ederek para biriktirmeleri için kumbara dağıtıldı.

Bu arada fuar girişinde ilk ve ortaokul öğrencilerine 3, lise öğrencilerine ise 5 liralık hediye çeki dağıtılacak. Öğrenciler bu çeklerle kitap alabilecek. Fuarda aralarında Kürtçe kitaplarının da bulunduğu yaklaşık 100 bin kitap sergilenecek.

Kaymakam Suat Demirci, yaptığı açıklamada, amaçlarının ilçede okuma kültürünü artırmak olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda 'Türkiye Okuyor' projesine destek olmak, öğrenci ve velilerde kitap okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla yapılacak olan bu kitap şenliği ilçemizin okuma düzeyine ciddi bir katkı sağlayacaktır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirin Arslan da projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını ve mutlu ettiğini kaydetti. Kampanya sayesinde yaklaşık 37 bin öğrencinin fuarı ziyaret edeceğini dile getiren Arslan, dağıtılan kumbaralarla öğrenciler arasında tasarruf bilincinin gelişeceğini, fuar girişinde dağıtacakları hediye çekleriyle de öğrencilerin kendi istedikleriyle kitapları alma imkanına sahip olacağını bildirdi.

İlçenin sürekli taş atan çocuklarla gündeme geldiğine dikkati çeken Arslan, "Silopi'de taş atan çocuklar yerine kitap tutan elleri yayınlama çok daha etkili olacak" ifadelerini kullandı.

Fuara her kesimden insanları beklediklerini ifade eden Arslan, kitap fuarının Silopi Anadolu Lisesi Spor Salonunda açılacağını, ilçe halkının yoğun bir katılım göstereceğine inandığını sözlerine ekledi.

Silopi, Kitap Fuarıyla Şenlenecek
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Silopi, Kitap Fuarıyla Şenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement