Tutuklu ve Hükümlülerin Yağlı Boya Resim Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Tutuklu ve Hükümlülerin Yağlı Boya Resim Sergisi

Tutuklu ve Hükümlülerin Yağlı Boya Resim Sergisi

Hakkari Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı yağlı boya resimlerden oluşan sergi büyük ilgi gördü.

22.04.2013 16:52

Hakkari Ceza ve İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı yağlı boya resimlerden oluşan sergi büyük ilgi gördü.

Hakkari Üniversitesi El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Derya Özdemir, Hakkari Ceza ve İnfaz Kurumu'ndaki tutuklu ve hükümlülere yağlı boya resim kursu verdi. 6 ay boyunca verilen kursa katılanların yaptığı resimlerle sergi açıldı. Kültür ve Turizm Müdürüğüne bağlı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışı Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Hakkari Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Eşref Başekin, kurs eğitmeni Derya Özdemir tarafından yapıldı. Serginin açılışından önce de tutuklu ve hükümlelerin kurs faaliyetleri sinevizyondan gösterildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı resim sergisinde 62 eser sergilendi.

'AMAÇ MESLEK SAHİBİ YAPMAK'

Hakkari Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Eşref Başekin, infazın temel amacının hukümlülerin yeniden suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek, toplumu suça karşı korumak, hükümlü ve tutukluların yeniden sosyalleşmesini teşvik etmek olduğunu belirtti. Başekin, "Sodes, AB, İş-Kur ve diğer projelerle hükümlü ve tutuklulara mesleki konularda kurs verilmesini sağlayarak, meslek edinmeleri ve sigortalı olarak maaş almalarını sağlamaktayız. Bunların yanı sıra yağlı boya resim kursu da açtık. Bu kursta eğitici olarak görev alan Derya Özdemir yüksek performanslı, uyumlu bir ekip oluşturarak başarısını kanıtlamıştır" dedi.

Kurs eğitmeni Derya Özdemir, serginin 5 gün açık olacağını belirterek, "Cezaevi koşullarında düşüncede, ifadede, bir sanat eserinin yaratılması sürecinde çok önemli olan kurgulama yeteneği kendiliğinden oluşmaktadır. Hükümlü ve tutukluların sanat yoluyla suçluluk duygusundan uzaklaştırılması ve mahkumiyetlik sonrası hayatlarında topluma daha rahat entegre olmaları sağlanmaktadır" diye konuştu. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Tutuklu ve Hükümlülerin Yağlı Boya Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement