Vav Çocuk, Çocuklara İslam'ı Yarışmalarla Öğretecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Vav Çocuk, Çocuklara İslam'ı Yarışmalarla Öğretecek

TRT Diyanet TV, hazırladığı "Vav Çocuk" programında, çocukları Nuh'un gemisindeki hayvanlarla tanıştıracak, Safa ve Merve tepesini 7 kez dolaştırıp zemzem çıkartacak.

23.06.2014 16:00

TRT Diyanet TV, çocuklara hazırladığı "Vav Çocuk" programında Nuh'un gemisi ile Safa ve Merve tepesini çocuklarla buluşturacak.

İsmini Arapça'da varoluş anlamını taşıyan vav harfinden alan program kapsamında 1,5 yıl önce çalışmalarına başlanan projeyle kurulan stüdyoda, çocuklar hac ibadetini eğlenceli yarışmalar eşliğinde öğrenecek.

Programın her bölümünde 40 çocuk yarışırken, minikler Safa ve Merve tepesi arasında 7 gidiş gelişin sonucunda temsili zemzem suyu çıkaracak, Hz. Nuh'un gemisinde hayvanları eşleştirecek.

Hz. Muhammed, Hz. İbrahim, Hz. Nuh, Hz. Yunus peygamberlerin hikayelerinin de yer aldığı oyunların yanı sıra ibadetler de çocukların anlayacağı dilde ekranlara yansıyacak.

Miniklerin İslam adına merak ettikleri soruları sordukları bölümün ilk konuğu Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 3 yaşındaki Elif'in "Allah bizi niye yarattı?" sorusunu cevaplayacak.

Sunuculuğunu Esra Özge Aktürk'ün üstlendiği program, dini hikayelerden esinlenerek hazırlanan oyunlarla çocukların motor becerileri ve görsel zekaları da desteklenecek.

Cumartesi ve pazar günleri saat 10.30'da yayınlanacak program, okul materyalleri ve dergiyle ilerleyen zamanlarda android uygulamalar sayesinde tüm oyunların internet üzerinden de oynanabilir hale getirmeyi amaçlıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Yüksel Salman, çocukların yarışmalarla İslam'da ibadet, güzel ahlak ve gündelik hayata dair bilgileri eğlenerek öğrenmelerini amaçladıklarını belirterek tüm çocukları ve aileleri programı izlemeye davet etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Vav Çocuk, Çocuklara İslam'ı Yarışmalarla Öğretecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement