Canlı Cansız Alayı Sigortalı - Son Dakika
Magazin

Canlı Cansız Alayı Sigortalı

Canlı Cansız Alayı Sigortalı

Madonna bu gece İstanbul'u sallayacak! Bu arada konserin yanı sıra organizasyonda çok ilginç bir ayrıntı var...

07.06.2012 06:03  Güncelleme: 10:20

Madonna'nın Türkiye'ye gelmesi için tam 14 aydır çalışan BKM Genel Müdürü Zümrüt Arol Bekçe ve GNL Entertainment'ın sahibi Çağrı Günal: Bu konserle Türkiye'de yapılmış en kapsamlı sigortayı yaptık. Gözünüzün görebileceği canlı cansız her şeyi sigortalı.

Dünyaca ünlü star Madonna, nihayet Türkiye'ye geldi. Bugün saat 21.30'da da Türk Telekom Arena'da sevenleriyle buluşacak. BKM genel müdürü Zümrüt Arol Bekçe ve Madonna'yı Türkiye'ye getirirken birlikte çalıştığı GNL Entertainment'ın sahibi Çağrı Günal; Madonna'nın nasıl Türkiye'ye getirildiğini ve bu organizasyon için yaptıkları hazırlıkları anlattı.

"COHEN'İ BEKLEDİK"

BKM Organizasyon olarak bu yaz için 32 büyük gösteri ve konser hazırladınız. Konserlerin hazırlık çalışmaları ne kadar zaman alıyor?

ZÜMRÜT AROL BEKÇE: Tabii ki, çalışmaları çok önceden başlıyor. Mesela; Tom Jones'la ilk görüşmeyi 2008'de e-posta'yla yaptık. Madonna için 14 aydır görüşüyoruz.

Bu zamana kadar birçok konser ve organizasyon yaptınız. Bunların arasında sizi en çok zorlayan ve uğraştıran isim kimdi?

Z.A.B.: Mesela Leonard Cohen'i çok uzun zaman bekledik. Madonna'da 19 yıldır Türkiye'ye uğramıyordu; 19 yıl sonra Türkiye'ye geldi. Ama artık sanatçıların turnesini uydurduktan sonra Türkiye'ye getirmek konusunda çok sıkıntı çekmiyoruz. Özellikle 2010 yılından sonra bu iş kolaylaşmaya başladı. Eskiden sadece açıkhava ve stad konserleri yapabiliyorduk. Şimdi birçok kapalı salon da açıldı. Böylelikle, bizim işimiz de çok kolaylaştı.

Yıllar önce bir röportajınızda "Madonna'yı getirmek kolay ama karşılığında bir şey kazanmadıktan sonra anlamı yok!" demişsiniz. Söyledikleriniz hala geçerli mi?

Z.A.B.: Bunu çok kesin hatırlamamakla beraber, bir iş kağıt üzerinde kar ettirmiyorsa, biz de riske girmiyoruz. Mesela; Türk Telekom Arena gibi bir yer olmasaydı, biz bu prodüksüyonun altından kalkamazdık. 50 bin kişiyi ağırlamak hiç de kolay değil.

Bu sezon yapacağınız konserler arasında en büyüğü; Madonna. Madonna'yı buraya getirmek için nasıl bir çalışma yaptınız?

Z.A.B.: Biz Madonna konserini BKM ve GNL ortaklığında yapıyoruz. Çağrı da, ben de Dubai'de oturduğumuz için, geceleri Skype bağlantısı ile birbirimizle konuşup, bütçemizi belirledik, teklifimizi yaptık. Bütün bu çalışmalar sonucunda teklifimizi kabul edip, bizleri seçerek bu konseri gerçekleştirmeye karar verdiler.

"U KONSERİN KARI DÜŞÜK"

Bu tarz bir konserin sorumluluğu ve prodüksiyonu zor. 50 bin kişinin geleceği bir konserde kendinizi ve organizasyonunuzu nasıl garantiye alabiliyorsunuz?

Z.A.B.: En büyük garantimiz sigorta yaptırmak... Biz, bu konserle Türkiye Cumhuriyeti'nde bir konser organizasyonu için yapılmış en kapsamlı sigorta poliçesini yaptık.

ÇAĞRI GÜNAL: Alanın kurulumundan, her şeyin sökülmesine kadar olabilecek her şey sigortalı.

Z.A.B.: Gözünüzün gördüğü canlı ve cansız her şey sigortalandı yani.

Büyük starları getirmek organizatörlere para kazandırıyor mu?

Z.A.B.: 'Kar etmiyorsak da getirelim' diye hiçbir işe yaklaşmayız. Ama bazı işlerde kar oranı düşük, bazılarında yüksek olur. Zaten bu tarz organizasyonlarda kar oranı düşük olur. Genelde bu tip büyük starlarda karın yüzde doksanda fazlası masrafa gider.

"JÖRK TİBET EĞİTİMLİ MASAJCI İSTEMİŞTİ!"

Yapmış olduğunuz bütün organizasyonlar arasında hangi sanatçının isteği sizi şaşırttı?

Z.A.B.: Mesela Björk'ün isteğine çok şaşırmıştım. Tibet'te eğitim almış, Çin masajı ve fizik tedavi metodlarını bilen bir fizyoterapist istemişti çünkü o dönem sırt ağrıları vardı. İstediği kişiyi bulduk. Konser sonunda boynuna sarılıp teşekkür etmişti.

"MADONA'NIN İSTEKLERİ"

Kulisin bembeyaz olmasını istedi.

Yerlere beyaz halı, masa ve sandalye takımı talep etti.

Koşu bantı istedi.

Geri kalan ihtiyaç duyduğu eşyalarını kendisi getiriyor.

"KONSERLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER"

Konserin yapılacağı Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin etkinlik alanı saat 12.00'da açılacak. Stad kapıları ise 18.30'da açılacak.

Konserin yapıldığı Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nden otobüs ve metro seferleri gece 01.00'a kadar devam edecek.

"1300 GÜVENLİK OLACAK"

BKM ve GNL ekiplerinin organizasyonunda görevli sayısı 2000'i aşıyor.

Her iki şirketin tüm çalışanlarının seferber olduğu konser için 8 adet güvenlik şirketinden toplam 1300 güvenlik elemanı görev alacak

Sahaya taşınan malzemelerin toplamı 72 TIR..

Sahne 28 metre yüksekliğinde ve 60x30 ebadında..

Konser için 25 km uzunluğunda kablo kullanılıyor.

Madonna ve dansçılar için toplam 12 gardırop elbise geldi.

Eşyaların bir kısmı Abu Dabi'den dört uçakla taşındı.

Sadece sahne kurulumu için çalışan kişi sayısı 400.

Çimler toplamda 8 bin metrekare özel plaka ile kaplandı.

"TÜRKİYE UZAK OLDUĞU İÇİN GELEMEYENLER VAR"

Dünya üzerinde "Türkiye'ye getiremeyiz" diyeceğiniz bir sanatçı var mı?

Z.A.B.: Şöyle söyleyeyim; bu konuda iddialıyız ama bizim haricimizde de çok değerli meslektaşlarımız var. Bazen bir bakıyorum; benim getirmek istediğim birisini onlar getiriyorlar. Mesela; U2'yu getirmeyi çok istiyordum ama başka meslektaşlarımız getirdi. Ç.G.: Türkiye'ye gelmeyen isimler de var. Ama bu, Türkiye ile ilgili bir sorun olduğu için değil; uzak olduğu için... Mesela; kendi ekibini yanında getirmeyen sanatçılarda bir problem olmuyor ama Madonna gibi kendi prodüksiyonları ile dolaşanlar, yani kendi kamyonları ile turneye çıkanlar için çoğu zaman sorun olabiliyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Canlı Cansız Alayı Sigortalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement