Çılgın Türk Kaliforniya'da - Son Dakika
Magazin

Çılgın Türk Kaliforniya'da

Çılgın Türk Kaliforniya\'da

Türkiye'nin ilk animasyon uzay filmi 'UK2911' bir ilki gerçekleştirdi. Siggraph isimli görsel efekt programlarının yapımcısı olan firma, sistemlerinin....

12.05.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk animasyon uzay filmi 'UK2911' bir ilki gerçekleştirdi.

Siggraph isimli görsel efekt programlarının yapımcısı olan firma, sistemlerinin en iyi 'UK2911' filminde kullanıldığını söyleyip filmi; dünyanın en büyük görsel efekt uzmanlarının podyuma çıktığı bir platforma kendi teknolojisini temsil etmesi için davet etti.

Her yıl Los Angeles Kaliforniya'da gerçekleşen bu platformda Siggraph'ı geçtiğimiz yıl, 'Avatar' temsil etmişti; bu yıl ise ilk Türk animasyon filmi olan 'UK2911' temsil edecek. Yani 'UK2911' bu sene; 'Ironman 3', 'Walking Dead' ve 'Star Trek' ile aynı platformda podyuma çıkacak.

Dünya çapındaki bu çok önemli platformda Siggraph teknolojisini tanıtacak olan 'UK2911'in yönetmeni Şahin Derun tam bir 'çılgın Türk'!

PROPOGANDA SIRASI BİZDE

Amerikan sinemasının, her Hollywood filmiyle tüm dünyaya yaptığı Amerikan propagandasına, maalesef biz de diğer dünya ülkeleri gibi yıllardır maruz kalıyoruz. Bunca yıldır çekilen filmlerdeki süper kahramanlarla kendi propagandalarını yapan, hatta bu propagandayı abartıp adını 'Captain America' koydukları bir süper kahramanla taçlandıran Hollywood'a cevap verme fırsatımız doğdu!

Bunu başaran ise; onların içinde yetişmiş ve uzmanlaşmış Türk sinemacı Şahin Derun.

Derun, 30 yıl Hollywood'da; aralarında 'Matrix', 'Galactica' ve 'Star Wars' gibi dev yapımların da olduğu filmlerde görsel efekt uzmanlığı yapmış bir sanatçı.

Geçtiğimiz aylarda hazırlamaya başladığı ve Türk sinema tarihinin ilk 'Real 3D' animasyon filmi olan 'UK2911' ile bütün dünyaya Türk propagandası yapacak.

Nasıl mı? Adını Atatürk'ün yatından alan 'Savarona' isimli uzay gemisi, bu geminin kaptanı ilk Türk kahraman 'Murat Kaptan' ve uzay gemisinde yazan Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözleri ile...

Filmi, Amerika'da vizyona sokmak için ortağı Emre Erdöven ile birlikte her türlü bağlantıyı gerçekleştirdiğini söyleyen Şahin Derun; Amerikan film endüstrisindeki Yahudi lobisinin bu durumu zora soktuğunu söylüyor ama genç sinemacı, bu engeli Amerika'daki çevresini kullanarak çözeceği konusunda iddialı.

Hatta filmini, Amerikan televizyonlarının en ünlü sinema kanalı 'Sci Fi Channel'da yayınlatmak için söz almış bile. Bu sinema kanalı; 'Galactica' ve 'Star Trek' gibi dev bütçeli filmleri televizyonda ilk yayınlayan kanal olarak biliniyor.

Bu bilgiler ışığında ortaya çıkan sonuç ise şu: Hollywood standartlarında yapılmış ilk 'Real 3D' animasyon filmimiz olan 'UK2911' ile bütün dünyaya 'İstikbal göklerdedir!' diyeceğiz.

Günün Repliği: "Kötü adamlar bile annelerini sever." -'3: 10 To Yuma' (2007)

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Çılgın Türk Kaliforniya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement