Yeni Neslin Stand-up'çıları - Son Dakika
Magazin

Yeni Neslin Stand-up'çıları

Yeni Neslin Stand-up\'çıları

Stand-up deyince aklınıza hep aynı isimler geliyorsa, bilgilerinizi tazelemenin zamanı geldi.

31.05.2013 06:01

MESUT SÜRE

2.01 BOYUNDAYIM, KIZLAR OMZUMA ÇIKIYOR

Rock FM'deki programlarıyla tanınan Mesut Süre; Old City Comedy Club'ta her çarşamba sahneye çıkıyor. n Eskişehir'den 'Güldür Bakalım' yarışmasına katılmak için İstanbul'a gelen, yarışmaya katılmaktan son anda vazgeçip yan binada çalışan radyocu arkadaşını ziyaret eden Süre'nin kariyeri, o günden sonra değişmiş. "Maaş yoktu, çizgi film seslendirip bazen de dublaj yapıyordum. Sonra Rock FM'den teklif geldi" diyor.

interaktif bir şov

Süre'nin sahnedeki şovu, radyodakine benziyor. Süre, şöyle anlatıyor şovunu: "Herkes sağına baksın, sağında göbekli biri olanlar parmak kaldırsın' diyorum. Adam, tanımadığı bir kadına bakıp 'Bu göbekli' diyor filan. Böyle interaktif bir şov."

Süre, 2.01 boyunda. Bu yüzden gösterisine 'Siz Hepiniz Ben Tek' adını vermiş. Genç komedyen, "Çok değişik avantajları oluyor ama bunun. Tanımadığım kızların, omuzlarıma çıktığı çok oluyor; çok seviniyorum buna" diyor.

OĞUZHAN UĞUR

DOĞAÇLAMAYI SEVİYORUM

Oğuzhan Uğur; Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde okurken, 'Terbiyesizim' adlı bir şarkı yapıp Facebook'a yüklemiş. Milyonlarca tık alan bu şarkıdan sonra 'Panpa' parçası da çok sevilmiş. İlk albümü 'Çok Şükür'ü ise geçen yıl çıkarmış.

Hem yazan, hem oynayan, hem de söyleyen Uğur; "İşimize 'konser' diyoruz ama aslında bu bir gösteri. Metin yok, ben bir oyuncu değilim ama insanlar gösteriye sadece müzik dinlemek için de gelmiyor" diyor.

"Ben doğaçlama seviyorum ve interaktif bir gösteri yapıyorum" diyen Uğur, şöyle devam ediyor: "Mesela kulisi olmayan yerlerde seyircilerin arasından çıkarak, 'Öne gelsenize oğlum, çok kısasınız' diye sahne önüne insan topluyorum. İnsanlar bunu seviyor."

ECE ERCAN

CEM YILMAZ DESTEK VERDİ

Sinema, tiyatro ve dizi oyunculuğu yapan Ece Ercan; Kadir Has Üniversitesi'nde komedi ve standup üzerine yüksek lisans tezi yazarken sahneye çıkmayı aklına koymuş: "Önce 40 dakikalık bir gösteri yaptım tezimi verirken. 'Ben niye bunu oynamıyorum?' dedim sonra. Arkadaşlarımla ufak bir deneme yaptım."

Ece Ercan, yazdığı metni 'AROG' filminde birlikte çalıştığı Cem Yılmaz'a götürmüş: "Oyunu komik ve eğlenceli buldu ve gösterilerimin seyirciye ulaşması için destek oldu."

Gösterisinde günlük hayata dair gözlemlerini anlatan Ercan, "Alışkanlıklarımızdan, ailelerimizden, ilişkilerimizden, günlük hayatta başımıza gelenlerden bahsediyorum. Tabii her oyun birbirinin aynı olmuyor, doğaçlamalar çok oluyor" diyor.

DENİZ ÖZTURHAN

KADINLAR BİRBİRİNİ YİYOR!

Birkaç yıl önce yazmaya başladığı 'Kim Lan Bu Hayatımın Erkeği?' isimli blog'uyla çok takip edilen blogger'lar arasına giren Deniz Özturhan, aslında yıllardır metin yazarlığı ve dergicilik yapmış.

"KOMİK OLMAK SANA MI KALDI!"

Özturhan gösterisinde, kadınların konuşamadığı şeyleri anlattığını söylüyor: "Hiç tacize uğrayan var mı?' diye soruyorum gösteride. Kadınlar 'Evet' diyor. Sonra erkeklere 'Hiç bir kadını taciz ettiniz mi?' diye soruyorum, sessizlik oluyor. 'Ee siz yapmadıysanız, kadınları kim taciz ediyor?' deyince önlerine bakıyorlar."

"Bu alanda çok az kadın var" diyen Özturhan, şöyle konuşuyor: "Küçücük alanda birbirimizi yiyoruz. Kadınlar 'Komik olmak sana mı kaldı!' diye tepki gösteriyor bana!"

DENİZ ALNITEMİZ

GEZİCİ KOMEDİ KULÜBÜ GİBİ

Reklam yazarı Deniz Alnıtemiz'i 'Sevginin Gücü' adlı radyo programı ile 'Moral Bozukluğu ve 31' adlı kısa filminden hatırlıyor olabilirsiniz. Ama o aslen, 'gezici komedi kulübü' konseptiyle Türkiye'yi dolaşan 'Kısmet Şov'un bir üyesi... "

aklıma gelenleri yazıyorum"

36 yaşındaki Alnıtemiz, "Reklamcıyım, bir kariyerim vardı. 'İnsanlar gülsün yeter' diyordum. Sonra sadece komiklik olsun diye bir şey anlatmak beni kesmemeye başladı. Artık aklıma gelen her şeyi yanımda taşıdığım not defterime yazıyorum" diyor.

Kısmet Şov'un yeni stand-up'çılara şans verdiğini söyleyen Alnıtemiz, "Hepimizin ayrı hikayesi olması, yaptığımız işin güzelliği" diye ekliyor.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yeni Neslin Stand-up'çıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement