KKTC'de düzenlenen Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi'nde, enerji politikaları, bölgesel aktörler ve güncel jeopolitik gelişmeler tartışıldı. Zirvede, alanında uzman akademisyenler, bürokratlar ve siyasetçiler görüş ve önerilerini paylaştılar. Üç oturumdan oluşan zirvede, enerji arz ve güvenliği, Doğu Akdeniz'in yeni enerji jeopolitiği ve enerji uyuşmazlıkları ele alındı.
KKTC'de Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi gerçekleştirildi. Zirvede Doğu Akdeniz'de devam eden enerji tartışmaları, bölgesel aktörlerle büyük güçlerin Doğu Akdeniz'deki enerji politikaları ve gelişmeler irdelendi.
KKTC'de gerçekleştirilecek Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi'nde bölgesel enerji politikaları ve güvenlik konuları ele alınacak. Konuşmacılar, enerji kaynakları ve deniz hukuku gibi konularda görüşlerini paylaşacak. Zirve üç oturumdan oluşacak ve ücretsiz olarak katılımcılara açık olacak.
Enerji'nin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler "Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi" Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımı ile gerçekleşiyor. KKTC Dış İşleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da zirvedeki konuşmalarında Doğu Akdeniz'deki potansiyel enerji kaynaklarına dikkat çekti.
Enerji'nin geleceği ve güncel jeopolitik gelişmeler "Doğu Akdeniz Enerji Zirvesi" Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katılımı ile gerçekleşiyor. Zirvede, Doğu Akdeniz'de devam eden enerji tartışmaları, bölgesel aktörlerle büyük güçlerin Doğu Akdeniz'deki enerji politikaları ve son dönemde İsrail-Filistin savaşı ile birlikte yaşanan gelişmeler masaya yatırılacak.
Yaşar Üniversitesi Uluslararası Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezinin düzenlediği "Rusya-Ukrayna Çatışması ve Karadeniz'in Güvenliği" panelinde akademisyenler, Montrö Boğazlar Sözleşmesini, çatışmanın gidişatını ve diğer ülkelere etkilerini konuştu.
"Uluslararası Güç Mücadelesi Odağında Karadeniz: Rusya-Ukrayna Savaşı" paneli Prof. Dr. Mitat Çelikpala: "Biz batılı bir NATO üyesi olarak şu ana kadar Rusya ile Ukrayna ile özel ilişkileri olan bir ülke çok iyi yönettiğimizi düşünüyorum" Emekli Tümamiral Doç. Dr.
İstanbul Aydın Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile Diplomasi Araştırmaları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Güney Kafkasya'da Geleceğin İnşası: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" webinarında bölgedeki en büyük ihtiyacın geçici bir ateşkes değil, kalıcı bir barış olduğu ifade edildi.
Son dakika haberi... Türk Dış Politikası Kamuoyu Algıları Araştırması'nın 2020 yılı sonuçları açıklandı.
Dünyayı koronavirüs sarsmaya devam ederken Türkiye'de yapılan bir araştırma sonuçlarına göre virüsten en çok ve en az endişe duyan bölgeler açıklandı.
Covid-19 araştırma sonucu: Türkiye'de en çok ve en az endişe duyan bölgelerİSTANBUL, (DHA) ? Dünyayı koronavirüs sarsmaya devam ederken Türkiye'de yapılan bir araştırma sonuçlarına göre virüsten en çok ve en az endişe duyan bölgeler de açıklandı.
Kadir Has Üniversitesi tarafından her yıl yapılan 'Türkiye Eğilimleri' araştırmasının 2019 yılı sonuçları açıklandı. 26 ilde yapılan ankete göre kararsızlar dağıtılınca AK Parti yüzde 40,2, CHP yüzde 33, HDP yüzde 9,2, MHP yüzde 8,3, İYİ Parti de yüzde 8,1 oy alabiliyor.
'Türkiye Eğilimleri Araştırması'nın 2019 yılı sonuçları açıklandı.
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Karadeniz'deki güven ve istikrarın devam etmesinin Türkiye'nin önceliği olduğunu belirterek, "Ortak anlayışla ve karşılıklı diyalogla tüm sorunların aşılacağına inancımız tamdır.
Rusya’daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye’ye ulaştıracak TürkAkım projesiyle, 13 bin 500 ek istihdam, 100 milyon dolarlık ek hane halkı geliri, 546 milyon dolarlık ek ulusal gelir sağlanacak.
Kadir Has Üniversitesi’nde, soğuk savaşın sona ermesi ve Sovyetler Birliği’nin dağılmasının 25. yılı, 2. Uluslararası İlişkiler Konferansı’nda masaya yatırıldı.
Rus askeri heyeti, Türk jetlerinin Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından ilk kez Türkiye’ye geldi.
’Siyaset, İletişim, Seçimler’ paneline katılan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 1 Kasım seçimlerinde bütün anket şirketlerinin aynı hatayı yapmasından dolayı modelle ilgili sistematik bir sorun olduğuna dikkat çekti.
22 yıldır kapalı olan Türkiye-Ermenistan sınırının açılmasının önünde yer alan en büyük engelin diaspora olduğunu belirten Prof. Dr. Mitat Çelikpala, “Ermenistan, Türkiye’nin soykırım kabulü konusunda somut adımlar atmasını, tazminat ödemesini bekliyor.
HASEN tarafından katliamın yıl dönümünde "Karabağ'da Etnik Temizlik ve Hocalı Katliamı" konulu toplantı düzenlendi.
HASEN, 2013 yılında Türkiye'nin enerji ithalatının 65 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini öne sürdü.