Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı'nda 4. ana pistin açılışında konuştu. Havalimanı projesinin yapım sürecinde engellenmeye çalışıldığını hatırlatan Erdoğan, "Bu vizyon projemizi 'israf' diyerek eleştirenler, isim tartışmasıyla, kurultay tartışmalarıyla günlerini israf ede dursun. Biz ülkemize yeni eserler kazandırmaktan geri durmayacağız" dedi.
Gürcistan'ın Batum kentinden havalanıp motor arızası nedeniyle Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarında denize zorunlu iniş yapan özel uçaktaki Belçika uyruklu 2 kişi, tedavilerinin ardından taburcu edildi. Kaçkar Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolleri yapılan 2 kişinin durumlarının iyi olduğu ve ifade işlemleri sonrası ülkelerine gideceği öğrenildi.
Gürcistan'ın Batum kentinden Ordu-Giresun Havalimanı'na gitmek üzere havalanan özel uçak, motor arızası nedeniyle Rize açıklarında denize acil iniş yaptı. Sahil Güvenlik ekiplerinin kurtardığı Belçika uyruklu Vlasselaer Werner ve Christian Peiffer hastaneye kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan iki kişi taburcu edildi.
Batum'dan Ordu-Giresun Havalimanı'na giderken motor arızası nedeniyle Rize açıklarında denize acil iniş yapan uçağın pilotunun, Avrupa Sayıştayı üyesinin kabine şefi Werner Vlasselaer olduğu belirlendi. Vlasselaer ve yanındaki Christian Peiffer kazadan yara almadan kurtarılırken, uçağın özel bir pilotlar gezisine katıldığı öğrenildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Batum’dan Ordu-Giresun’a giden Fransız tescilli WT9 tipi hava aracının motor arızası nedeniyle Rize-Artvin Havalimanı açıklarında denize iniş yaptığını bildirdi. Sahil Güvenlik ekipleri uçaktaki pilot ve yolcuya ulaştı; her ikisinin de sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Batum Havalimanı'ndan Ordu-Giresun Havalimanı'na giden özel uçak, motor arızası nedeniyle Rize-Artvin Havalimanı açıklarında denize acil iniş yaptı. Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle uçaktaki 2 kişi sağ ve bilinci açık şekilde kurtarıldı.
İçişleri Bakanlığı, Rize-Artvin Havalimanı açıklarında motor arızası nedeniyle denize acil iniş yapan özel uçakta bulunan 2 kişinin kurtarıldığı anlara ilişkin görüntüleri paylaştı.
Gürcistan'ın Batum şehrinden Ordu-Giresun Havalimanı'na giden iki kişilik özel uçak, teknik arıza nedeniyle Rize'nin Pazar ilçesi açıklarında denize acil iniş yaptı. Sahil Güvenlik ekipleri uçaktaki iki kişiyi kurtararak tedbir amacıyla Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Gürcistan’ın Batum kentinden havalanan 2 kişilik bir uçak Rize’nin Pazar ilçesi açıklarında denize acil iniş yaptı. Uçakta bulunan 2 kişi kurtarıldı.
THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, "Hükümetimiz kaçırılan pilotlarımızla ilgili çalışmalarına devam ediyor." dedi.
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası'nda toplandı.
Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı inşaatında çalışan işçilerle şantiyede orucunu açtı.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, bugün yapımı devam eden Ordu-Giresun Havaalanı inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk, dünyanın ise 4'üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor.
AK Parti Erzurum Milletvekili, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetinin başarılı işlere imza attığını söyledi.
OTSO Başkanı Şahin: "Ordu'nun bir limana ihtiyacı var"
Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ordu-Giresun Havalimanının tamamlandığında Ordu'nun iç ve dış turizmi açısından çok güzel imkanlara kavuşacağını söyledi.
Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu - Giresun Havalimanı'nın üst yapısının ihale süreci başlıyor.
Türkiye'nin "deniz üzerine kurulan ilk havalimanı" unvanını taşıyan Ordu Giresun Havalimanı'nda çalışmalar sürüyor.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yapımı devam eden Ordu-Giresun Havaalanı için en geç önümüzdeki yıl Temmuz ayında tarifeli uçuşlar için biletlerin alınabileceğini söyledi.
Giresun Valisi Şahin: "En geç 2014 yılı temmuz ayında Türk Hava Yolları'ndan uçuş için biletlerimizi alacağız"
İhale Komisyonu Başkanı Eyigün: "İhale için 29 firma şartname aldı, 27 firma ön yeterlilik için başvuruda bulundu" "Belli istekliler usulüyle yapılan ihalenin ilk oturumu olan ön yeterlilik başvurunda belgeler şekil olarak incelendi. Komisyonun ayrıntılı incelemesinin ardından puan sıralamasında ilk 5'e giren firmalar, daha sonra tarihi belirlenecek ihaleye davet edilecek"
Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı'nın üst yapı çalışmaları için açılan ihalede teklif verme süresi yarın son bulacak Üst yapı çalışmaları için açılan ihalede 11 Temmuz saat 10.00'a kadar teklif verilebilecek Belli istekliler usulüyle yapılacak ihalede, teklifler 11 Temmuz saat 10.00’da açılacak
Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu Giresun Havalimanı'nın üst yapı çalışmaları için açılan ihalede 11 Temmuz’a kadar teklif verilebilecek
Ordu'nun Gülyalı ilçesinde yapımı devam eden Ordu Giresun Havalimanı'nın batısına yapılacak dünyanın en büyük "Ordu Fındık ve Çikolata Parkı"nda çalışmalar devam ediyor.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ile Ordu iline yeni atanan Vali Kenan Çiftçi'nin ilk buluşmaları yapımı devam eden Avrupa'nın ilk deniz üzerine yapılan Ordu-Giresun Havaalanı'nda oldu.
Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında 3 bin metrelik pistin aralıkta tamamlanacağı belirtildi.
Ordu Valiliği'ne atanan Vali Kenan Çiftçi, kaymakam ve daire müdürleri ile toplantı yaparak, tavsiyelerde bulundu.
Ordu Valisi Çiftçi, havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 80'inci kuruluş yıldönümü kapsamında Kars Havalimanı Müdürlüğü personeli Vali Eyüp Tepe'yi makamında ziyaret etti.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çalışmaları devam eden Ordu-Giresun havalimanı inşaatını inceledi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çok şükür ülkemizin önemli projeler yapacak hem finansal hem de teknik kapasitesi var" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatını inceledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, hedeflerinin tren yolunu Trabzon'a indirmek olduğunu söyledi.
Ordu'nun Gülyalı ilçesinde deniz doldurularak yapılan Türkiye'nin ilk havalimanında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.
Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, "Bizim rüyamız olan havalimanının başkalarının kabusu olmaması için çalışmalarımızı ve tedbirlerimizi sürdürüyoruz" dedi.
havalimanına taş ocağından taş taşıyan bazı kamyonlara kolluk görevlileri tarafından değişik nedenle uygulanan trafik cezaları kamyon şoförlerinin kısa bir süreliğine kontak kapatmasına neden oldu.
Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, projelerde maliyetin proje zamanında bitirilmediğinde artacağını belirterek, "Projeler zamanında bitirilmese büyük maliyet artışı olur."
Bakan Yıldırım Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde denize dolgu yöntemiyle inşaat çalışmaları süren Ordu-Giresun havalimanı inşaatını inceledi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "AK Parti hükümetlerinin ezber bozan bir uygulaması var, biz geçmişten gelen projeleri de bitiriyoruz, başladığımız projelerin de yüzde 80'ini kendi dönemimizde bitiriyoruz" dedi.
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Ordu'ya gelerek yapımı devam etmekte olan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.
Ordu'da Ordu Giresun Havalimanı inşaatına taş taşıyan kamyon, yol kenarındaki toprağın çökmesi sonucu dereye yuvarlandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnsan hafızası çabuk unutuyor ama son 10 yılda Türkiye'nin kat ettiği mesafe gerçekten destansı bir mesafe" dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Ordu-Giresun Havaalanı inşaatında incelemelerde bulundu.ve açılışlarda bulunmak için geldiği Ordu'da yapımı devam eden Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan tek havaalanı olma özelliğini taşıyan...
Ordu'nun Gülyalı İlçesi Kaymakamı Yemen Bayrak, ilçede yapımı süren Türkiye'nin ilk, dünyanın üçüncü denizin üstüne inşa edilen havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun havalimanı çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Turizm sektörü cumhuriyetin çeşitli alanlarda ilk 10 içine girme hedefini, Cumhuriyet'in 90.yılında başarmış gözüküyor" dedi.
Ordu Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, "Türkiye'nin denize kurulacak ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaat dolgu sahasına şimdiye kadar yaklaşık 6 milyon taş dökülerek alt yapının yüzde 20'si"...
Ordu Valisi Orhan Düzgün, dünyada ve özellikle Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede önemli olayların yaşandığı 2012 yılı geride bırakılırken, bu yılın Ordu için huzurlu, güvenli ve başarılı bir yıl olduğunun söylenebileceğini bildirdi.
Ordu Valisi Orhan Düzgün, "2012, ülkemizin yakalamış olduğu gelişme trendini hazmedemeyen bazı dış mihrakların desteklediği bölücü ve yasa dışı terör örgütlerine büyük darbelerin indirildiği, toplumsal huzur ve barışın sağlanması yönünde önemli"...
Ordu Valisi Orhan Düzgün, Sağlık Bakanlığı tarafından Ordu Üniversitesi (ODÜ) Kampüsü içerisinde 600 yataklı Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapılacağını söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünyanın en büyük havaalanını İstanbul'a yapıyoruz."
Ordu Ticaret Borsası Başkanı Nejdet Gürsoy, Ordu'daki projeler Çevre Yolu, Dere Yolu ve havaalanı bittiğinde, Ordu ekonomisinin fındığa bağımlılıktan kurtulacağını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine değinirken, "Bunu bize şantaja dönüştürmeyin."
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, partisinin Ordu'da İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ak Parti Ordu İl Danışma Meclisi toplantısı çıkışında terör olaylarını yorumladı.
Ordu ve Giresun illerine ortak hizmet vermesi amacıyla geçen yıl temmuz ayında temeli atılan ve Türkiye'de ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nın pist dolgusu başladı.22 Temmuz 2011 yılında İçişleri Bakanı İdris...
Ordu ve Giresun illerine ortak hizmet vermesi amacıyla 22 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan Ordu-Giresun Havaalanı inşaatı tüm hızıyla sürüyor.
Ordu'nun en önemli projelerinden birisi olan ve Karadeniz sahil yolunda önemli bir eksikliği tamamlayacak olan 19 km uzunluğundaki Ordu Çevre Yolu'nun temeli coşkulu bir törenle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile...
Ordu Çevre Yolu'nun temeli 15 Temmuz'da Bakan İdris Naim Şahin ve Bakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılacak.
Türkiye'nin denize kurulacak ilk havalimanı olan Ordu - Giresun Havalimanı inşaatı çalışmaları sürüyor.
Giresun Valisi Dursun Ali Şahın bugün bir basın toplantısı düzenleyerek dolgu çalışmaları devam eden Ordu-Giresun Havalimanı hakkında bilgiler verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 75'inci Genişletişmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.
Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, büyük ekonomilerin borçlarına dikkat çekti.
ORDU (AA) - 24.04.2012 - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ordu - Giresun Havalimanı projesiyle ilgili olarak, "Eskiden bu işler hayal bile edilemezdi, şimdi küçük iş olarak görülüyor, çünkü artık Kanal İstanbul'u"...
Binali Yıldırım, Ordu-Giresun Havalimanı projesiyle ilgili olarak, "Eskiden bu işler hayal bile edilemezdi, şimdi küçük iş olarak görülüyor, çünkü artık Kanal İstanbul'u yapıyoruz" diye konuştu.
Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı inşaat çalışmaları devam ediyor.
Ordu Valisi Orhan Düzgün, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu-Giresun arasına yapılacak olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adının verilmesi düşünülen havaalanıyla ilgili tartışmalara değinerek, "Havaalanının kendisi her şeyden daha önemli.'Havaalanı var mı yok"...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havada, karada ve deniz yolları ulaşımında devrim yaptıklarını söyledi.
Yarın Türkiye'nin Büyük Bir Bölümünde Kuvvetli Yağış Görülecek.