Vali Şahin'den Giresun-Ordu Havaalanı'nın İsminin Recep Tayyip Erdoğan Havaalanı Olması Önerisi - Son Dakika
Güncel

Vali Şahin'den Giresun-Ordu Havaalanı'nın İsminin Recep Tayyip Erdoğan Havaalanı Olması Önerisi

Vali Şahin\'den Giresun-Ordu Havaalanı\'nın İsminin Recep Tayyip Erdoğan Havaalanı Olması Önerisi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahın bugün bir basın toplantısı düzenleyerek dolgu çalışmaları devam eden Ordu-Giresun Havalimanı hakkında bilgiler verdi.

19.06.2012 12:59

Giresun Valisi Dursun Ali Şahın bugün bir basın toplantısı düzenleyerek dolgu çalışmaları devam eden Ordu-Giresun Havalimanı hakkında bilgiler verdi.

Valilik Konferans salonunda düzenlenen basın toplantısındda kendi çizdiği grafik üzerinde sunum yapan Vali Şahin, "Şuan 55-60 araç ile birlikte dolgu çalışmaları devam ediyor. Bende önceden 528 günde bitirileceğine inanmıyordum ama şuanda tam anlamıyla inanıyorum ki önümüzde ki yılın Aralık ayında havaalanının dolgu çalışmaları tamamen bitmiş olacak. Dünyada ikinci veya üçüncü ada şeklinde denize yapılan havaalanı. Oldukça zor bir çalışma karadan yapılanından çok çok daha zor bir iş" dedi.

Havaalanının yapımında 3 aşamanın yani 4500 m uzunluğunda 30 m genişliğinde koruyucu mendirek, 3000 m uzunluğunda yapılacak pist ve üst yapıların yapımının aşama aşama gerçekleşeceğini söyleyen Vali Şahin, havaalanın da yolcu kapasitesinin 2 milyondan 3 milyona çıkarıldığını kaydetti. Şahin "Hazırlanan raporlar doğrultusunda yolcu kapasitesi 3 milyona çıkarılan havaalanı tamamlandığında günde 15-20 uçak kalkabilecek. Buradan dünyanın her tarafına uçuş gerçekleştirilebilecek. Buna sahip bir havaalanı yapıyoruz.

Havaalanı koruyucu mendireğinin denizden yüksekliği 7 m olacak. 4500 m uzunluğunda 30 m eninde yapacağımız koruyucu mendireğin şu an itibariyle 1250 metresi tamamlandı. Böylelikle havaalanının 4'de biri tamamlandı. Bugüne kadar 1 milyon ton kaya denize döküldü. Toplamda 30 milyon ton kaya dökülecek. Koruyucu mendirek için 7,5 milyon ton kayanın denize indirilmesi gerekiyor. Genişliği 45 m uzunluğu 3000 m olacak olan pist 2013 nisan ayında tamamlanacak. Pistin dolgu çalışmalarına bu hafta sonu başlanıyor. Pistin etrafının dolgusu Hollanda firmasına ihale edildi. Firma gemiyle dolguya başlayacak. Havaalanının denizle kara arası 150m olacak. Yarımada şeklinde inşa edilecek havaalanının büyüklüğü yaklaşık 2000 dönüm civarında. Sayın Başbakanımız, Bakanlarımız ile ilimiz ve Ordu milletvekilleri de işin sürekli takibindeler. Dolgunun maliyeti toplam 235 milyon TL. Dileğim 2014'e gelmeden 2013 sonu sizlerle birlikte havaalanında uçmak"

dedi.

Vali Şahin, havalanının ismi ile ilgili olarak ise "Şu anda sitemizde yapılan anketler var. Gül-Aziz şeklinde iki ilçenin ismi var. Ben bunu da çok uygun görmüyorum zaten. Arkadaşlar benim teklifim 1986 yılından beri Ordu ve Giresun'da bu havaalanı yapılması konuşmaları devam ediyor. Ta ki Başkanımız bu iş olacak diye elini vurmasıyla ve hakikaten yöre milletvekillerinin de uğraşısı sonucunda bu iş olmuştur. Onun büyük dahili vardır. İsim şuan önemli değil, isim daha sonraki iş. Biz önce meyveyi yiyelim. İsmini sonra koyarız. Benim arzum dileğim Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı yakışır. Çünkü kaç tane başbakanın, cumhurbaşkanının isimleri bu şekildedir. Bir havalimanının isminin kendisine verilmesi bence çok yerindedir. Ama şu anda tartışılacak bir konu değildir. Bizim şu anda ki işimiz meyveyi yemektir. Meyveyi yedikten sonra onun ismini tadına göre koyacağız. Bu havaalanı 528 gün içinde bitirilecek. 2013 yılının aralık ayında bende bilet alacağım" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Şahin'den Giresun-Ordu Havaalanı'nın İsminin Recep Tayyip Erdoğan Havaalanı Olması Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement