Eski Bakan'ın eşi ve eski SPK Başkanı için karar verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Eski Bakan'ın eşi ve eski SPK Başkanı için karar verildi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Eski Bakan\'ın eşi ve eski SPK Başkanı için karar verildi

Sermaye piyasalarındaki işlemlere ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül ile eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya, yurt dışına çıkış yasağı ve imza yükümlülüğü şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı. İki isim, soruşturma kapsamında ikinci kez şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne gelmişti.

Fon soruşturmasında eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve İlyas Kaya hakkında karar çıktı. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde yeniden ifadeleri alınan iki isim, hakimlik kararıyla serbest bırakıldı.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Sermaye piyasası işlemlerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, eski SPK Başkanı Gönül hakkında imza yükümlülüğü ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmasına karar verdi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski SPK Başkanı Gönül, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeden ayrıldı. 

Eski Bakan'ın eşi ve eski SPK Başkanı için karar verildi

ESKİ BAKAN'IN EŞİ HAKKINDA DA KARAR VERİLDİ 

Soruşturma kapsamında hakimliğe sevk edilen eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya hakkında da aynı yönde karar verildi. İlyas Kaya, "yurt dışı çıkış yasağı" ve "imza" şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı. Böylece soruşturmada yeniden ifadeleri alınan iki isim hakkında tutuklama kararı verilmedi. Ancak adli kontrol tedbirleri nedeniyle haklarındaki hukuki süreç devam ediyor.

Eski Bakan'ın eşi ve eski SPK Başkanı için karar verildi
Okurların en beğendiği yorum

“başka ne bekliyordunuz adaletin olmadığı bir ülkede adalet beklemek ahmakların işi”

Tüm yorumlar (34)

Sizin düşünceleriniz neler ?

1000

    Yorumlar (34)

  • fatih topaktaş fatih topaktaş:
    başka ne bekliyordunuz adaletin olmadığı bir ülkede adalet beklemek ahmakların işi 80 12 Yanıtla
    Engin GÜL Engin GÜL:
    yaşadığın ülkeyi beğenmiyorsan yol orda fatih 8 69
    hakinen6321 hakinen6321:
    engin asıl senin gibiler defolsa gitse bu ülkeden harika olacak 21 3
    yilmaz yilmaz yilmaz yilmaz:
    Şaşirdikmì hayir 11 2
    Güven Önemli Güven Önemli:
    engin gül adlı kişi sen hangi hakla begenmiyene yol gösteriyorsun,hangi yola hizmet ediyorsun 5 1
    Cengizhan Karaca Cengizhan Karaca:
    Engin ülke bananında bizim mi haberimiz yok. 3 2
    kayan abi kayan abi:
    Vay arkadaş biz hisselere satış verdigimizde 2 gun bekliyoruz bu nasıl iş t2 oldugu halde ablamıza tera virmanla anında hesabına geçmiş parayı ertesi gun tasviyr başladı ben demiyorum ifdesinde geçiyomuş bir onceki haberde yazıyo.. bizde tasviyeden para bekliyelim bitmişiz. 1 0
  • wbzk277r6f wbzk277r6f:
    tutuklansa şaşırırdı Tüm Türkiye… 49 8
  • Murat Aras Murat Aras:
    Zaten farklı bişey beklenmiyordu.Adalet bir gün herkese lazım olacak!!! 43 5 Yanıtla
  • Mahmut Erdem Mahmut Erdem:
    işte adletin tin dediği nokta 36 6 Yanıtla
  • Sami UYAROĞLU Sami UYAROĞLU:
    cezaevine gitmeliler 34 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.