Taş Kamyonları Kontak Kapattı - Son Dakika
Yerel

Taş Kamyonları Kontak Kapattı

Taş Kamyonları Kontak Kapattı

havalimanına taş ocağından taş taşıyan bazı kamyonlara kolluk görevlileri tarafından değişik nedenle uygulanan trafik cezaları kamyon şoförlerinin kısa bir süreliğine kontak kapatmasına neden oldu.

04.04.2013 15:05

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar yoğun bir şekilde devam ederken,

havalimanına taş ocağından taş taşıyan bazı kamyonlara kolluk görevlileri tarafından değişik nedenle uygulanan trafik cezaları kamyon şoförlerinin kısa bir süreliğine kontak kapatmasına neden oldu.

Şoförler, kolluk kuvvetlerinin çeşitli nedenlerle sürekli ceza yazdığını iddia ederlerken, Ordu Vali Yardımcısı, Gülyalı Kaymakamı Yemen Bayrak, Ordu-Giresun Havalimanı'nın Ordu ve Giresunluların rüyası olduğunu, bu rüyanın kabusa dönüşmemesi için kolluk kuvvetlerinin gerekli kontrolleri yapması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Bayrak, kolluk görevlilerinin bu cezaları memurun inisiyatifine göre değil, kanunlara göre uygulandığını ifade ederek, "Ordu-Giresun Havalimanı inşaatımıza taş taşınan yol uluslararası bir yol olan Karadeniz duble yoludur. Haliyle bu yolda da çok ciddi bir trafik yoğunluğu var. Buradan geçen vatandaşlarımıza herhangi bir zarar verilmemesi, onların burnunun dahi kanamaması için yani bizim rüyamız olan hava limanı başkalarının kabusuna dönmesin düşüncesiyle bu yol üzerinde belli uygulamalar, radar uygulaması olmak üzere farklı uygulamalar yetkili kolluk birimlerimizce gerçekleştiriyor. Galiba bugün bunlardan bir tanesi gerçekleştirildi. Gerekli tahammül sınırlarının üzerinde mevzuat çerçevesinde sıkıntı oluşturan araçlara cezalar kesildi. Bunlar sadece bugün değil, farklı zamanlarda da gerçekleştiriliyor. Biz bu ilin bürokratları olarak hava limanının gerçekleşmesi için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz ve bundan sonrada göstereceğiz. Biz de idare olarak belli birimlerin bu konuda yaptığı denetimlerin doğru oluğunu düşünüyoruz. Bu yol üzerinde yine denetimler devam edecektir. İlgili arkadaşlardan istediğimiz tabi olmaları gereken mevzuat noktasında mümkün olduğunca mevzuatın gerekli kıldığı belgelere ve kuralara tabi olmalardır. Burada kolluk kuvvetleri kanunda olan miktarları uyguluyor. Bu konuda görevli memurların herhangi bir inisiyatif alma yetkisi söz konusu değildir. Yapılan kontrolde eğer eksik bir belge varsa, yanlış bir durum varsa bu durumun mevzuatta karşılığı olan ceza kesilir. Cezalarla alakalı memurların herhangi bir takdir yetkisi söz konusu değildir. Bu cezalar kanunla konulmuş cezalardır. Bu kanundaki ilgili hüküm uygulanır. Biz de bu cezaların uygulanmasından mutlu değiliz. Bizim mutlu olacağımız tek bir husus var. O da havalimanının kazasız belasız şekilde en kısa sürede tamamlanmasıdır" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Taş Kamyonları Kontak Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement