Polonya 2014'te WRC Takvimine Geri Dönüyor - Son Dakika
Otomobil

Polonya 2014'te WRC Takvimine Geri Dönüyor

Polonya 2014\'te WRC Takvimine Geri Dönüyor

Bu hafta son şekli verilen 2014 takvimiyle, Polonya'nın 2014'te WRC takvimine dönüşü de kesinleşti.

25.07.2013 10:00  Güncelleme: 10:09

Takvimin Haziran ayındaki Dünya Motor Sporları Konsey Toplantısında açıklanması beklenirken, bireysel etkinlik katılımcıları ile WRC yetkilileri arasındaki görüşmeler, takvimin son şeklinin kesinleşmesini geciktirmişti.

Monte Carlo, İsveç, Meksika, Portekiz, Arjantin, Finlandiya, Almanya, Polonya, Fransa, İspanya ve Britanya'nın takvimde yer almasına kesin gözüyle bakılırken, şampiyonanın bazı ayakları için görüşmelerin de devam ettiği gelen haberler arasında.

Sardunya, Yunanistan ve Yeni Zelanda/ Avustralya üzerindeki soru işareti sürerken, bu üç seçenekten Sardunya'nın hem finansal açıdan, hem de rallinin önceki yıllarda gösterdiği olumlu ivmeden dolayı ilk pozisyonda olduğu ifade ediliyor.

1973'ten, yani WRC'nin üreticilere açıldığı tarihten bu yana takvimde yer alan Akropolis rallisinin ve 1979'dan bu yana takvimde yer alan Yeni Zelanda rallisinin takvimden düşürülmesi ise seriye büyük etki yapacak gibi görünüyor.

Polonya ise WRC'ye son kez 2009'da ev sahipliği yapmıştı.

Polonya ayrıca Avrupa Ralli Şampiyonasının bir ayağına da Eylül de ev sahipliği yapacak. Yerel kahraman Robert Kubica'nın da yarışacağı etkinliğe izleyici talebinin çok yüksek olması bekleniyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Polonya 2014'te WRC Takvimine Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement