Açılım Sofrası - Son Dakika
Politika

Açılım Sofrası

Açılım Sofrası

Kızılcahamam Kampı'nda Açılım Sürecini Değerlendiren İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan Birlikte Yemek Yemenin Çözüme Katkı Sağlayacağını Savundu. Memecan "Doğu ve Güneydoğulu Milletvekillerinin Batıya, Batılı Milletvekillerinin de Doğu ve Güneydoğu'ya Gidip İnsanlara Misafir Olması, Aynı Sofrayı Paylaşması" Önerisinde Bulundu.

24.11.2009 03:50

Kızılcahamam Kampı’nda açılım sürecini değerlendiren İstanbul milletvekili Nursuna Memecan birlikte yemek yemenin çözüme katkı sağlayacağını savundu. Memecan “Doğu ve Güneydoğulu milletvekillerinin Batıya, Batılı milletvekillerinin de Doğu ve Güneydoğu’ya gidip insanlara misafir olması, aynı sofrayı paylaşması” önerisinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, açılım sürecine ilişkin ortaya çıkan kaygıları değerlendirirken, “Problem birbirimizi tanımamaktan kaynaklanıyor. Yemek yemeden olmuyor bu işler. Aynı sofrada yemek lazım. Çünkü yemek yediğinde konuşursun, konuşunca da birbirini anlamaya başlarsın. Onun için de insanlar birbirlerine misafir olsunlar” dedi.

Ak Parti’nin haftasonu yapılan Kızılcahamam Kampı’nda, milletvekillerinin bayram sonrasında seçim bölgelerine dağılarak demokratik açılımı halka anlatmaları kararlaştırıldı. Memecan ise, “Doğu ve Güneydoğulu milletvekillerinin Batıya, Batılı milletvekillerinin de Doğu ve Güneydoğu’ya gidip ev ziyaretleriyle insanlara misafir olması, onları tanımak için aynı sofrayı paylaşması” önerisinde bulunarak, şöyle dedi:

Korkuları geçer

“Problem, insanların birbirlerine ev sohbetlerine gitmemesinden kaynaklanıyor. Birbirlerine misafir olsunlar, birbirlerini tanısınlar. Çünkü tanımayınca kafalarda acabalar, paranoyalar yaratılıyor. Avrupa’da yaşadığımız problem de birlikte yemek yemekle çözülür. Müslümanlar ile Hıristiyanlar birbirlerine ısınamadılarsa sebebi birbirlerini yeterince tanımamaları. Aynı şey Türkiye’de de söz konusu. Bir Kürt, Alevi, başörtülü arkadaşınız olsa... Herkes birbirini tanımaya gayret göstermeli. Avrupalılara bu yüzden sinirleniyorum. Türkleri tanımak için gayret göstermiyorlar. Bunlar ne yer, ne içer, ne düşünür demiyorlar. Arada görünmeyen bir duvar var. Kimse kimseyle arasına böyle bir duvar koymamalı. Aksi halde, korkudan, telaştan herkes içine kapanıyor.”

Evinde Başbakan’ı ağırlamıştı

NURSUNA Memecan, eşi karikatürist Salih Memecan ile birlikte bir süre önce, İstanbul’daki evinde verdiği akşam yemeğinde, Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı iş, akademi ve medya dünyasından isimlerle bir araya getirmişti. Memecan’ın verdiği yemeğe şu isimler katılmıştı: Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan, Sabancı Üniversitesi Rektörü Tosun Terzioğlu, Sosyoloji Profesörü Nur Vergin, Koç Holding Grubu Başkanı Ali Koç, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, işadamı Mustafa Taviloğlu, TESEV Başkanı Can Paker, eski THY Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, Adana milletvekili Ömer Çelik, gazeteciler Mehmet Altan, Eser Karakaş, Emre Aköz, Nur Çintay.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Açılım Sofrası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement