AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ifade özgürlüğünü samimi şekilde savunduğu kadar kaliteli eğitim için mücadele vermiş, Türkiye'de bilimi, sporu, sanatı en güçlü şekilde, en samimi şekilde desteklemiş bir partidir."

04.05.2012 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "AK Parti ifade özgürlüğünü samimi şekilde savunduğu kadar kaliteli eğitim için mücadele vermiş, Türkiye'de bilimi, sporu, sanatı en güçlü şekilde, en samimi şekilde desteklemiş bir partidir. Hiçbir zaman yapıcı eleştiriden rahatsız olmadık" dedi.

Erdoğan, 12 Şubat Stadyumu'ndaki AK Parti İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada Kahramanmaraş'ın giderek artan oranlarda AK Parti'ye oy verdiğini, son olarak 12 Haziran seçimlerinde yüzde 70 oy oranına ulaşıldığını ifade ederek, bundan dolayı Kahramanmaraşlılar'a teşekkür etti.

Kahramanmaraş'ın pekçok aydın ve sanatçı yetiştirdiğini anımsatan Erdoğan,

"Kahramanmaraşlı üstad Necip Fazıl Kısakürek, 'birçok eser ortaya koydum, birçok şiir kaleme aldım, düzinelerce yazı yazdım ama hiçbiriyle övünemem. Övünecek bir şeyim varsa o da Maraşlı olmamdır' diyor. Bu vesileyle Kahramanmaraşlı üstad Necip Fazıl Kısakürek'i, Erdem Beyazıt'ı, Cahid Zarifoğlu'nu, Bahattin Karakoç'u, Aşık Mahsuni Şerif'i, onlar gibi nice Kahramanmaraşlı kalem erbabını, söz ustasını rahmetle, minnetle yad ediyorum. Sütçü İmam gibi, Rıdvan Hoca gibi Kahramanmaraş'ın kahraman evlatlarına bugün bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, tedavi görmekte olan şair Abdürrahim Karakoç'a da şifa dileğinde bulundu.

-"Provokasyonlarını gördük ve bunları altüst ettik"

Kahramanmaraş'ın düşüncenin, düşünenlerin, kalemşorların odak merkezi olduğunu dile getiren Erdoğan, "3 Kasım seçimlerinden zaferle çıktığımız günden itibaren yurt içinde, yurt dışında belli kesim ve çevrelerde bizimle ilgili, AK Parti ile ilgili değerlendirmeler yapıldı, yorumlar ortaya konuldu. Bazıları niyet okuyuculuğu yaparak bizi tanımadan, bizi görmeden, bizim nasıl iş ürettiğimize, nasıl hizmet ürettiğimize bakmadan tamamen ön yargılarıyla hareket etti" dedi.

"9,5 yıl boyunca bizimle ilgili art niyetleri, ön kabulleri, ön yargıları olan herkes hayal kırıklığına uğradı ve bunları hayal kırıklığına uğrattık. Bizimle ilgili olumsuz yorumları, karamsar beklentileri olanların bu beklentilerini 9,5 yıl boyunca boşa çıkardık" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Asılsız iddiaları ve asılsız ithamları kendinden menkul asılsız gerekçelerle bizi millet nezdinde karalamaya çalışanları, senaryolarla kışkırtmalar yapanların provokasyonlarını gördük ve bunları altüst ettik. Bakın biz 9,5 yıl boyunca millet iradesini en güçlü şekilde koruduk. Her türlü demokrasi dışı müdahale, çetelerin, mafyanın, cukkanın kirli girişmelerine göğüs gerdik. AB'ye tam üyelik için en güçlü adımları, en kararlı adımları biz attık ve biz her zaman kararlarımızın, hedeflerimizin arkasında durduk. 9,5 yıl boyunca tavizsiz şekilde demokrasi yolunda kararlılıkla yürüdük. Türkiye'nin 7 bölgesine, 81 iline, 780 bin kilometrekarenin her bir karışına 75 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birine hizmet götürmenin mücadelesi içinde olduk. 9,5 yıl boyunca hiçbir ayrımın içinde olmadık. Hiçbir ayrımcı girişime taviz vermedik. İllerimize hizmet götürürken o illerimizin seçimlerde bize verdikleri oy oranlarına hiçbir zaman bakmadık. Hiç kimsenin diline, dinine, mezhebine, etnik kökenine bakmadık. Doğuştan gelen farklılıkları bir üstünlük ya da bir dezavantaj olarak asla değerlendirmedik. Biz sadece şunu söyledik, ne dedik biz- Biz tek millet dedik. Ne dedik- Tek bayrak dedik. Ne dedik- Tek dil dedik. Ne dedik- Tek devlet dedik. Ama asla biz tek din demedik.

14 Ağustos 2001'de yola çıkarken AK Parti milletin partisidir dedik. Milletin fertleri arasında bir ayrım yapmadan bu milletin emrinde olduğumuzu söyledik. ve 'biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik' dedik. 14 Ağustos 2001'den bu yana her fırsatta tekrarladığım gibi bugün buradan, Kahramanmaraş'tan tüm Türkiye'ye bir kez daha ifade ediyorum, AK Parti hiç kimsenin yaşam tarzına bugüne kadar müdahale etmedi, bundan sonra da etmeyecek, edilmesine de müdahale etmeyecek. İşte renkler burada, ayrım var mı- Burada hepsi var. Tribünlerde ayrım var mı- Hepsi burada. Neden- Çünkü biz yola çıkarken böyle çıktık. 75 milyonun yaşam tarzı bizim güvencemiz, bizim teminatımız altındadır. Hiç kimsenin kılık kıyafetine karışmadık, bundan sonra da karışmayız. Kimsenin karışmasına da asla izin vermeyiz. Hiç kimsenin yediğine, içtiğine karışmadık, karışmayız, karışmak isteyenlere de mahal vermeyiz. AK Parti Türkiye'de düşünce özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, eleştiri özgürlüğünü, basın özgürlüğünü, yayın özgürlüğünü 9,5 yıl öncesiyle kıyaslanmayacak ölçüde genişletmiş, ileri standartlara kavuşturmuş bir partidir. Önce bunun benzeri yok. Eksikleri de gidererek Türkiye'yi en ileri demokratik seviyelere kavuşturmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. AK Parti ifade özgürlüğünü samimi şekilde savunduğu kadar kaliteli eğitim için mücadele vermiş, Türkiye'de bilimi, sporu, sanatı en güçlü şekilde, en samimi şekilde desteklemiş bir partidir. Hiçbir zaman yapıcı eleştiriden rahatsız olmadık. Biz hakaret içermediği, kutsallarımıza dokunulmadığı, demokrasiyi, aile mahremiyetini, özellikle de başkalarının özgürlüklerini hedef almadığı sürece hiçbir eleştirinin karşısında olmadık."

- KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement