Akay, Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Politika

Akay, Saldırıyı Kınadı

İzmir'de, dün gece AK Parti Karşıyaka İlçe binasının kundaklanması nedeniyle AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Hamza Dağ, İlknur Denizli, Ali Aşlık ile birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer...

03.06.2013 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de, dün gece AK Parti Karşıyaka İlçe binasının kundaklanması nedeniyle AK Parti İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Aydın Şengül, Hamza Dağ, İlknur Denizli, Ali Aşlık ile birlikte basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, saldırıyı kınadı.

Gezi Parkı olaylarını protesto eden eylemcilerin saldırısını vandallık olarak nitelendiren İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Dün gece Karşıyaka'da üzücü bir olay yaşandı. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın hizmet binası maalesef kundaklandı. İzmir'in vicdanı kanadı" dedi.

PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ

Provokasyonlara gelmeyeceklerini belirten Akay, şöyle konuştu: "Türk polisinin olduğu yerde AK Partili gençlere ne ihtiyaç var. Teşkilatlarımızı o azgın güruhla karşı karşıya getirseydik sorumluluğumuzu yerine getirmemiş olurduk. Birkaç ilçemizde sıkıntı yaşandığını duyduk, 'Sakin olun, tahriklere karışmayın, emniyet güçleri gereken yerine getirir' dedik. Biz tahriklere gelmeyiz, provokasyona düşmeyiz"

"Hiçbir provokasyon, hiçbir şiddet içeren eylem, hiçbir vandallık bizim bu düşüncemizi tersine çeviremez. Biz inançla, kararlılıkla, sabırla, metanet ve vakarla

çalışmaya, millete hizmet üretmeye devam edeceğiz" diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmirlileri provakatörlerin oyununa gelmemeleri konusunda uyardı.

Saldırının faillerinin araştırıldığı bilgisini veren Akay, "Emniyetin o konuda çalışma yaptığını biliyoruz. Er geç bulunacak ve gereken yapılacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendilerini ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu söyleyen Akay,

"Geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

DÜN GECE YAŞANANLARI İZMİRLİLERE MALEDEMEYİZ

Akay, sorunlu siyasetin tarafı olmayacaklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Son günlerde Türkiye'de belirli çevrelerin yönlendirmesi ve tahrikleriyle düzenlenen gösterilerin geldiği noktayı hep birlikte görüyoruz. AK Parti'nin ilçe binasını kundaklamak, milleti ve milletin değerlerini kundaklamaktır. Bu provokasyonu ve bu şiddeti kınıyoruz. Dün gece yaşanan üzücü olayı bir genelleme yaparak İzmirlilere ve Karşıyakalılara mal edemeyiz. İzmirliler böyle bir tezgahın içinde olamaz. Karşıyakalılar böyle bir komplonun bir parçası olamaz. Bu tamamen bir provokasyondur, hem AK Parti'ye hem AK Parti'nin taşıdığı değerlere, hem İzmir'in sahip olduğu huzur ve güven iklimine, hem de Karşıyaka'nın ruhuna karşı planlanmış bir darbedir. İnsanların farklı inanç, düşünce, ırk, dil, ifade etme, örgütlenme gibi doğuştan var olan tüm haklarına saygı duyuyoruz.Farklı olmanın ayrışma değil, pekiştirici kültürel zenginliğimiz olduğunu kabul ediyoruz. Biz, dışlayıcı değil kapsayıcı, ötekileştirici değil kucaklayıcı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, yasakçı değil özgürleştiriciyiz."

İl başkanı Ömer Cihat Akay, olaylar sırasında eli sopalı sivil kişilerin bulunmasıyla ilgili fotoğrafların gerçeği yansıtmadığını, insanların bu fotoğraflarla tahrik edilmeye çalışıldığını kaydederek, teşkilat mensuplarına

sürekli sükunet ve sakinlik içinde olmaları talimatını verdiklerini söyledi.

ELİ SOPALILARIN FOTOĞRAFLARI FOTOMONTAJ OLABİLİR

Akay, eli sopalı insanların fotoğraflarının fotomontaj olabileceğini kayderek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onu sorgulamak bizim görevimiz değildir. Başka kurum ve kuruluşlar o sorgulamayı yapar. Sivil polis memuru olamaz mı, eli sopalı olamaz mı? Onu emniyete sorun. Hiçbir teşkilatımızın mensubu ne içinde ne dışında olamaz. Fotomontaj olabilir. Esnaf olamaz mı arkadaşlar? Esnafın dükkanları talan edilmiş, yağmalanmıştır, banka şubeleri talan edilip yağmalanmıştır, araçlar tahrip edilip yağmalanmıştır. Bunları demokratik hak olarak savunmak ne kadar doğrudur? Bazı konularda yalan yanlış iftira ve provakasyonlarla insanlar tahrik ediliyor. Boğaziçi köprüsünde yürüyen insanlar Taksim'de yürüyen insanlar olarak lanse edilmiştir, bunların hepsi gerçeğin dışında olan şeylerdir."

SORUNLU SİYASETİN BİR TARAFI OLMAYIZ

"Biz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sadece bize oy verenleri değil bize oy vermeyenleri de kucaklamaya, birlik siyasetini uygulamaya devam edeceğiz" diyen Ömer Cihat Akay, millete hizmete devam edeceklerini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akay, Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın sözlerine tepki gösterdi
    08:34 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın sözlerine tepki gösterdi

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Saadet Partisi Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın 'Şehir Hastanesi göstermelik açıldı' şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. Önsay, Kasap'ın Kütahya'ya yapılan her hizmeti eleştirdiğini ifade etti ve Kasap'ın geçmişte de Kütahya Zafer Havalimanı yatırımını eleştirdiğini dile getirdi.

  • Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    08:28 Çavdarhisar Köylere Hizmet Götürme Birliği 2024 Yılı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Çavdarhisar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2024 yılı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Kaymakam Abdullah Gedik başkanlığında İl Genel Meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılması planlanan köylerin altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve köylerin diğer ihtiyaçlarının da bütçe imkanları dahilinde karşılanacağı belirtildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama
    08:27 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Görevde Yükselme Sınavı İddialarına Yalanlama

    Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı kapsamında gerçekleştirilen mülakatlarda, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu vardır? Hz. Muhammed'in çocuklarının isimleri nelerdir?' sorularının sorulduğu iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamalarla iddialar yalanlanmıştır.

  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz
    08:20 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak istiyoruz

    AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Türkiye ile olumlu bir ilişki kurmak istediklerini ve aşamalı, orantılı ve geri dönebilir bir yaklaşım temelinde çalışmak istediklerini belirtti. Michel ayrıca AB liderlerinin İran'a yönelik yeni yaptırımlar uygulama konusunda anlaştığını ve Ukrayna'ya destek konusunda hemfikir olduklarını ifade etti.

  • Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti
    04:15 Hırvatistan'daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti

    Hırvatistan'da gerçekleştirilen parlamento seçimlerinde iktidar partisi HDZ, seçimleri kazanmasına rağmen güç kaybetti. HDZ'nin oy oranı yaklaşık yüzde 35 olurken, muhalefet partisi SDP'nin oy oranı yaklaşık yüzde 26 oldu. Yeni hükümeti oluşturacak koalisyonun en az 76 vekilin desteğini alması gerekiyor.


Advertisement