AKP İzmir'de Ağabey Arıyor - Son Dakika
Politika

AKP İzmir'de Ağabey Arıyor

AKP İzmir\'de Ağabey Arıyor

AKP'nin Seçim Yenilgisinin Faturası, İl Kongresi'nde Kesilecek. Bisan Bisikletlerinin Sahibi Adibin Dursun Kaleli ile AKP Eski İzmir Milletvekili Fazıl Karaman da Adaylık İçin Nabız Yokluyor.

10.06.2009 01:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AKP’nin seçim yenilgisinin faturası, İl Kongresi’nde kesilecek. Bisan bisikletlerinin sahibi Adibin Dursun Kaleli ile AKP eski İzmir Milletvekili Fazıl Karaman da adaylık için nabız yokluyor.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 20 Haziran Cumartesi günü Karşıyaka Spor Salonu’nda yapılacak AKP İzmir İl Kongresi öncesi parti kulisleri hareketli. Bisan bisikletlerinin sahibi Adibin Dursun Kaleli ile AKP eski İzmir Milletvekili Fazıl Karaman da adaylık için nabız yokluyor. AKP’nin İzmir’de aldığı seçim yenilgisinin faturası, 20 Haziran’da yapılacak İl Kongresi’nde kesilecek. Genel Merkez, aday olmak isteyen İl Başkanı Aydın Şengül’e ‘aday ol’ ya da ‘aday olma’ demezken, partiyi toparlayacak bir ağabey arayışını sürdürüyor.

Kaleli’ye telefon

Genel Merkez’den bir yönetici, bu amaçla Bisan bisikletlerinin sahibi Abidin Dursun Kaleli’yi telefonla aradı ve ‘partiyi toparlayacak bir ağabaye ihtiyacımız var. Aday olur musun?’ diye sordu. Kaleli de “Teşkilat benim ismim üzerinde anlaşırsa aday çıkarım” dedi. Öte yandan üç yıl önce AKP İzmir milletvekili olduğu dönemde memura ek ödeme öngören tasarının görüşmelerinde, memurlara “Biz zeytini bir lokmada yemezdik, onlar da öyle yesin” önerisiyle, Nesim Malki’nin öldürülmesinde ‘azmettirici’ olduğu gerekçesiyle ceza alan, hakkında kara para soruşturması yapılan Erol Evcil’in mali müşavirliğini yapmasıyla gündeme gelen Fazıl Karaman’ın da il başkan adaylığı için teşkilatın nabzını yokladığı öğrenildi.

Karaman’ın adaylığına AKP İzmir Milletvekili İsmail Katmerci destek veriyor. AKP’nin tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcısı Numan Arıcı da “Ben adayım” diyerek, nabız yoklarken, AKP Çiğli Belediye Başkan adayı olup, İzmir’de partinin en iyi oyunu alan Ömür Kabak, AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile görüşüp, adaylık isteğini anlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Bülent Delican ile İl Genel Meclisi eski Üyesi Uğur Türkan ise adaylıklarını resmen açıklayarak, yarışa girdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika AKP İzmir'de Ağabey Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement