Ankara: Ak Parti Grup Başkanvekili Fatsa'dan Chp'ye Sert Mesaj - Son Dakika
Politika

Ankara: Ak Parti Grup Başkanvekili Fatsa'dan Chp'ye Sert Mesaj

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, CHP'nin, Danıştay olayı ve arkasından yaşanan süreçte ortaya koyduğu görüş ve düşünceleriyle, bir sosyal demokrat parti olmanın ötesinde, bir nasyonal sosyalist parti görüntüsü ortaya koyduğunu öne sürdü.

31.05.2006 18:44

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, CHP'nin, Danıştay olayı ve arkasından yaşanan süreçte ortaya koyduğu görüş ve düşünceleriyle, bir sosyal demokrat parti olmanın ötesinde, bir nasyonal sosyalist parti görüntüsü ortaya koyduğunu öne sürdü.

Parlamentoda bugün bir basın toplantısı düzenleyen Fatsa, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP sözcülerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili iddialarını cevaplandırdı. CHP'li yöneticilerin devlet adamı sorumluluğunun kalmadığını iddia eden Fatsa, Baykal ve Anadol'un, Danıştay'a yapılan saldırıyla ilgili olarak 'sanki olayın azmettiricisi hükümetmiş ve olaydan sonra da sanki yargıya müdahale eden, yargıyı yönlendiren bir davranış içindelermiş gibi' iddialar ortaya attığını kaydederek, ''Olayların ilk anından itibaren seyrine baktığımızda olaya müdahale eden, yargıyı yönlendiren ve müdahil olan CHP'nin kendisi ve onun sözcüleridir. Olay meydana geldikten bir saat sonra CHP sözcülerinin, Danıştay önünde yaptıkları basın açıklamaları, ardından TBMM'de yaptıkları konuşmalar, 'Siyasete kan bulaşmıştır. Bu, ikinci bir Menemen olayıdır' gibi iddialar, CHP'nin yargıya ne kadar müdahil olduğunu göstermesi bakımından ibret vericidir. Belli oluyor ki CHP, halkta 3 Kasım seçimlerinden sonra hızla kaybettiği itibar ve irtifayı yeniden toparlayabilmek adına amansız bir söylemin ve gayretin içine girmiştir. Halkta kaybetmiş olduğu itibarı, antidemokratik söylemleri ve eylemleriyle yeniden toparlama gayreti içine girmiştir'' dedi. CHP Genel Başkanı Baykal'ın kendisine yöneltilen bir soru üzerine, '27 Mayıs'tan önce İnönü, Bayar'ı uyarmıştı. Ben de Sayın Başbakan'ı uyarıyorum' dediğini hatırlatan Fatsa, "Bütün bunlar gösteriyor ki CHP, milli iradeden ve demokratik yöntemlerle iktidara gelmekten umudunu kesmiş, çaresiz bir parti ve bütün umudunu 'acaba yeniden bir kırılma noktası oluşur, ara bir dönem oluşur, biz de bu ara dönemde demokrasi ve milli iradenin hilafına yeniden bir iktidar olma umudu ve imkanı bulabilir miyiz?' gibi antidemokratik bir davranışın ve uygulamanın içine girdiği ortadadır" diye konuştu.

Fatsa, Başbakan Erdoğan'ın, devletin kurumlarına karşı yapılan saldırının takipçisi olmasının, olayın ardındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını talep etmesinin çok doğal olduğunu ifade ederek, CHP sözcülerinin açıklanmalarının yargıya müdahale olup olmadığının değerlendirilmesini istedi. Eyüp Fatsa, CHP Genel Başkanı Baykal'ın 'Başbakan, tedaviye ihtiyaç duymaktadır. Kendisini tedavi ettirmelidir' dediğini hatırlatarak, ''Kimin tedaviye ihtiyaç duyduğunun kararını siyasiler değil, verse verse doktorlar verir'' şeklinde konuştu. Baykal'ın, devletin bir takım kurumlarını ve sivil toplum örgütlerini göreve çağırarak AK Parti'ye karşı bir blok oluşturmaya davet ettiğini ifade eden Fatsa, ''Milletimizin sağduyusu, ne zaman, hangi safta bir araya geleceğini ortaya koymuştur. Bunun en önemli göstergesi de 3 Kasım ve 28 Mart seçimleridir. Milletimizin bu konuda sağduyusuna güveniyoruz'' ifadelerini kullandı. "'Başbakan tedavi olmalıdır' iddiasını, Sayın Baykal'a ve CHP yetkililerine aynen iade ediyorum'' diyen Fatsa, Başbakan Erdoğan'ın ve AK Parti yöneticilerinin yargıya müdahale etmediğini ifade etti. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Fatsa, bir gazetecinin, 'Baykal'ın Mevlana'vari çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusunu yanıtlarken, Baykal'ın CHP'nin Meclis dışında kaldığı dönemde ''Anadolu solu'' söylemini ortaya attığını, ancak bunun ne toplum da ne de parti içinde kabul gördüğünü söyledi.

Baykal'ın, sağ ve solda yer alan herkesi AK Parti'ye karşı CHP'ye çağırdığını iddia eden Fatsa, ''AK Parti milli iradedir. Milli iradeye karşı toplumun çeşitli kesimlerini göreve çağırıyor'' dedi. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün ''kurtarılacak son kale'' olarak nitelendirilmesini de eleştiren Fatsa, devletin bazı kurum ve makamlarını ''kurtarılacak son kale'' olarak görmediklerini ifade ederek, ''Bırakın sağ kesimi toplamayı, Sayın Baykal, partisindeki gerçek sosyal demokratlara bile tahammül edemedi ve onları tasfiye etti. Toplumda bu çağrının cevap bulması mümkün değildir'' diye konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ankara: Ak Parti Grup Başkanvekili Fatsa'dan Chp'ye Sert Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement