Arınç'tan, Vural'a Dava - Son Dakika
Politika

Arınç'tan, Vural'a Dava

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı konuşmalarında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural aleyhine 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

16.02.2012 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı konuşmalarında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural aleyhine 10 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Arınç'ın avukatı Yakup Erikel'in açtığı davanın dilekçesinde, Arınç'ın siyasi geçmişinden bahsedildi ve halen Başbakan Yardımcılığı görevinde bulunduğu anımsatıldı.

Bülent Arınç'ın, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetin temel niteliklerine bağlı, anayasadaki hukukun üstünlüğü ilkesini benimseyen, üstlendiği görev ve sorumlulukların bilincinde hareket eden başarılı bir devlet adamı olduğuna yer verilen dilekçede, Arınç'ın, 21 Aralık 2011'de hükümet adına, 2012 Yılı Bütçe Yasa Tasarısı üzerine konuştuğuna işaret edildi.

Konuşmasında tasarı hakkında genel değerlendirmelerde bulunan Arınç'ın, güncel ülke sorunlarına da değindiği ifade edilen dilekçede, Vural'ın da bu konuşmaya atıfla yaptığı konuşmada "eleştiri sınırlarını aşarak, Arınç'ın kişilik haklarına saldırdığı" kaydedildi.

Vural'ın, değişik konuşmalarında Arınç'a yönelik olarak sarf ettiği bazı cümlelerin aktarıldığı dilekçede, "Davalı (Vural), yapmış olduğu birçok basın toplantısında müvekkille ilgili hakaret edici söylemlerde bulunmuştur" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca, Arınç'ın 3 Şubat 2012'de yayımlanan bir televizyon programına katıldığı bildirilen dilekçede, Arınç'ın, burada Yazar Paul Auster'ın Türkiye'ye gelmeyeceğine ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine, "Auster'ı, fiziksel olarak Atatürk'e benzettiğini, hatta Türkiye'ye gelseydi tarihi bir filmde yer alabileceğini" dile getirdiği belirtildi.

Bununla birlikte, Arınç'ın, "Auster ile Atatürk'ün, uzaktan yakından fikri benzerliğinin olamayacağını" vurguladığına ve "Yoksa Atatürk'e benzemek mümkün mü-" ifadelerini kullandığına dikkati çekilen dilekçede, Vural'ın, bu konuşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında Arınç'ı, İngiliz casusuna benzettiği belirtildi.

Dilekçede, Vural'ın üslubunun hakarete vardığı ve kişilik haklarına ağır saldırı niteliğinde olduğu ifade edilerek, 10 bin lira manevi tazminat talep edildi. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Arınç'tan, Vural'a Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement