Bakan Avcı Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

Bakan Avcı Eskişehir'de

Bakan Avcı Eskişehir\'de

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen 'Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası'nın açılış töreninde 11 ülkeden öğrencilerle bir araya geldi.

30.04.2013 13:37

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) düzenlenen 'Uluslararası Genç Doğa Bilimcileri Turnuvası'nın açılış töreninde 11 ülkeden öğrencilerle bir araya geldi.

Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde 11 ülkeden gelen 16 takımın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde konuşan Bakan Avcı, öğrencileri gördüğü zaman hocalığının tuttuğunu ifade etti.

Öğrencilere kitap tavsiye edeceğini sözlerine ekleyen Avcı, "Fen bilimleri alanında düzenlenen turnuva beni mutlu etti. Bir iki kitap önereceğim. Boş vakitlerinizde okuyacağınız, ilginizi çekeceğiniz kitaplar olduğunu düşünüyorum. Turnuvanın amblemi çok hoşuma gitti ancak amblemde bulunan atlı şövalyenin yerine bizim eşeğe ters binen Nasrettin Hoca'mızı koyarsanız amblem yerini bulacaktır" diye konuştu.

Avcı, öğrencilere Kapra'nın 'The Tao of Physics' kitabını, kendisinin de çevirisini yaptığı Seyyid Hüseyin Nasr'ın 'İnsan ve Tabiat' kitabını ve Aldous Huxley'nin 'Cesur Yeni Dünya' isimli kitabını tavsiye etti.

Programa katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu ise, yaptığı konuşmada, farklı ırklardan gelen öğrencilerin birlikte yaptıkları çalışmaların büyüklere ışık tutacağını ifade etti. Kavranoğlu, bilim ve teknolojinin üniversitelerde yapılan çalışmalarla sınırlı kalmadığını, toplumun ve ekonominin asli unsuru ile toplumun önemli faaliyetleri haline geldiğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kendi ülkenizin ve dünyanın geleceğini temsil etmektesiniz. Potansiyelinizin ne olduğu ortada. Bu amaçla ülkeniz ve insanlık sizlerden büyük hizmet beklemektedir. Bilim ve teknoloji insanlığı birbirine yaklaştıran, insanlar arasında bütün dil, din ve ırk ayrımı yapmadan iş birliği yapmayı mümkün hale getiren çok büyük alandır. Sizin iş birliği halinde göstereceğiniz çalışmalar, dünyamızı da daha barış içinde yaşayan daha uyumlu bir hale getirecektir. Sizler hangi ırktan olursanız olun, insanlığı parçalara bölen bariyerleri kaldırıp kardeşçe güzel çalışmalarla hepimize ışık tutacaksınız."

Konuşmaların ardından, 11 ülkeden gelen gençler Bakan Avcı ve beraberindekilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turnuvanın açılış törenine; Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, AK Parti Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir Odunpazar Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Hasan Gönen katılı.

Düzenlenen turnuvada yaşları 12 ile 16 olan gençler, fizik, kimya, matematik, biyoloji alanlarında rakipleri ile yarışacak. Turnuva 1 hafta sürecek.

Öte yandan Osmangazi Üniversitesi'nde katıldığı turnuva açılışı sonrasında Bakan Avcı, Odunpazarı Belediyesi tarafından Melehat Ünügür Ortaokulu'nda düzenlenen 'Sevgi Sofrası'na katıldı.

Avcı, burada öğrencilerle sık sık sohbet ederek sıkıntılarını ve isteklerini dinledi. Okul müzik grubunda yer alan öğrenciler, Bakan Avcı ve beraberinde gelen protokol üyelerine ufak bir konser verdi. Öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Avcı, daha sonra kara yolu ile Ankara'ya gitti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement