Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Mevcut şehir nüfusu üzerinde Suriyeli misafir ettiğimiz illerimiz var. Alt yapısı, üst yapısı, eğitim imkanları, böylesine nüfusla ilgili planlamalarda ortaya 7 yıldır zaten bir irade kondu. Bu aşamadan sonra da Avrupa Birliğinden ister destek gelsin, ister gelmesin. Biz Türkiye olarak elimizden gelen çabayı kendi imkanlarımızla da yine ortaya koymaya devam edeceğiz" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Şişli'de bir otelde düzenlenen "Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin İş Gücü Piyasasına Uyumu: Zorluklar ve Fırsatlar" programına katıldı. Bakan Sarıeroğlu, yaptığı konuşmada göçmenler ve Suriyeli mülteciler için yapılan çalışmalardan bahsederek, "Avrupa Birliği'nden ister destek gelsin, ister gelmesin. Biz Türkiye olarak elimizden gelen çabayı kendi imkanlarımızla da yine ortaya koymaya devam edeceğiz" dedi.
"Ülkemiz tüm dünyaya örnek olan bir duruş sergiledi" diyen Sarıeroğlu, "Bugün küresel manada etkilerini gösteren çok önemli bir olgu. Bütün ülkeleri tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Diğer ülkelerle kıyasladığımız zaman Türkiye'nin göç yolları üzerinde bulunan coğrafi konumu nedeniyle ve tarihsel süreç içerinde sürekli olarak sürekli göç dalgalarına maruz kalmaları sebebiyle durumunun ve yaşadığı tecrübelerin diğer ülkelerden farklı olduğu ortada. Özellikle sınırımızda, komşumuzda 2011 yılından itibaren yaşanan süreçler ülkemizin belki de dünya ülkelerinde örneği olmayan şekilde İkinci Dünya Savaşı da dahil olmak üzere çok büyük bir göç dalgasına maruz kalmasına sebep olmuştur. Bu bağlamda biz hem tarihsel sorumluluğumuz hem komşuluk ilişkilerimiz her şeyin ötesinde insan odaklı bakış açımız ve vicdanımız sebebiyle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde komşumuzda yaşanan süreçlerde açık kapı politikamızı uyguladık. Türkiye olarak mazlum ve mağdur olan, gözyaşı ve zulme terk edilen kardeşlerimize hem gönüllerimizi açtık hem kapımızı açtık. Ülkemiz tüm dünyaya örnek olan bir duruş sergiledi" diye konuştu.
"Türkiye bu süreçte 30 milyar dolarlık bir harcama gerçekleştirdi"
Bakan Sarıeroğlu, "Ülkemizde yaklaşık 7 seneden beri 3.5 milyon Suriyeli kardeşimizle birlikteyiz. Tek bakışımız var. Biz hayata geçirdiğimiz her adımda sadede insan odaklı bir bakış açısı onun önünde arkasında, gerisinde berisinde başka hiçbir arka plan olmadan Suriyeli kardeşimizin ülkemizde insan onuruna yakışır şekilde yaşaması, insan onuruna yaraşır şekilde çalışma koşullarına ulaşması, eğitimden sağlığa tüm hizmetlerden faydalanabilmeleri ile ilgili yine hiçbir dünya ülkesinde olmayan bir örneği hayata geçirdik. Türkiye bu süreçte 30 milyar dolarlık bir harcama gerçekleştirdi. Bununla ilgili olarak dünya ülkelerinden gereken katkıyı alamadığımızı daha önceki toplantılarımızda dile getirdik" ifadelerini kullandı.
"Mevcut şehir nüfusu üzerinde Suriyeli misafir ettiğimiz illerimiz var"
"Mevcut şehir nüfusu üzerinde Suriyeli misafir ettiğimiz illerimiz var" diyen Bakan Jülide Sarıeroğlu, "Yeni bir süreç var Avrupa Birliği ile ilgili olarak. Burada da yine Türkiye olarak beklediğimiz bir şekilde sonuç elde edemediğimizi bu anlamada yine güçlükler, zorluklar ve bazı sıkıntıları yaşadığımızı da ifade etmek istiyoruz. Biz 7 yıldır zaten ortaya koyduk harcamalarımızı. Mevcut şehir nüfusu üzerinde Suriyeli misafir ettiğimiz illerimiz var. Alt yapısı, üst yapısı, eğitim imkanları, böylesine nüfusla ilgili planlamalarda ortaya 7 yıldır zaten bir irade kondu. Bu aşamadan sonra da Avrupa Birliği'nden ister destek gelsin, ister gelmesin. Biz Türkiye olarak elimizden gelen çabayı kendi imkanlarımızla da yine ortaya koymaya devam edeceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntı içerisinde olan, el uzatılma ihtiyacı içerisinde olan, mağdur edilen, istismara uğrayan kim olursa olsun Türkiye olarak el uzatmaya devam edeceğiz" dedi. - İSTANBUL
Son Dakika › Politika › Bakan Sarıeroğlu: 'Mevcut Şehir Nüfusu Üzerinde Suriyeli Misafir Ettiğimiz İllerimiz Var' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?