Başbakan'dan Kritik Ziyaret - Son Dakika
Politika

Başbakan'dan Kritik Ziyaret

Başbakan\'dan Kritik Ziyaret

Başbakan Erdoğan Siirt'teki ikinci gününde, kanaat önderleriyle toplantı yapmak için Sinep köyüne gitti.

09.03.2013 13:29  Güncelleme: 13:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Siirt'teki ikinci gününde, kanaat önderleriyle toplantı yapmak için Sinep köyüne gitti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı köy girişinde, polis ekipleri yolu trafiğe kapatarak araçları teker teker aradı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki bakanlar, Siirt'teki ikinci günlerinde, kanaat önderleriyle kahvaltıda buluştu. Siirt merkeze bağlı Sinep köyüne geçen Başbakan Erdoğan, burada kanaat önderleriyle yapacağı kahvaltının ardından toplantı gerçekleştirecek. Basına kapalı yapılan programda, Başbakan'ın köye gelişi sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı. Havada skorsky helikopterlerinin refakat ettiği Başbakan Erdoğan'ın konvoyuna, karadan ise polis ve jandarma ekipleri eşlik etti. Sinep köyü girişine 5 kilometre kala yolu trafiğe kapatan ekipler, sivil araçların köye girişine izin vermedi.

GÜLCAN'A ZİYATRET

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geceyi geçirdiği Siirt'te bu sabah, iki yıl önce PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahla tarayıp 4 genç kızı katlettikleri saldırıdan yaralı kurtulan 29 yaşındaki Gülcan Olgaç'ı evinde ziyaret etti.

Siirt'te 20 Eylül 2011 akşamı PKK'lıların, Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarında bir otomobile düzenlediği uzun namlulu ve el bombalı saldırıda Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç hayatını kaybetti. Saldırıda hemşire Gülcan Olgaç ile Nuran Evin de yaralandı. Yaralılardan Gülcan Olgaç'ın sağ bacağı diz altından kesilmek zorunda kalındı.

Siirt'te geceyi geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte saldırıda ablası Nurcan Olgaç'ı kaybeden ve kendisi de yaralı kurtulan Gülcan Olgaç'ı ziyaret etti. Erdoğan, Olgaç'ın Bahçelievler Mahallesi Lütfün Yavuz Mahallesi'ndeki evinde yaklaşık yarım saat kaldı. Ziyaretin ardından evin önünde toplanan vatandaşlar Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu. Erdoğan, mahallede bulunan çocukları yanına çağırarak oyuncak dağıttı.

Başbakan Erdoğan'ın Siirt'teki gezisi boyuncu 2 Kobra helikopterler havada sürekli uçarak güvenlik önlemlerine destek verdi. Başbakan'ın geçtiği yol güzergahlarında ise Kirpi adı verilen araçlarla polis ve jandarma özel harekat timlerinin önlem aldığı görüldü. Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle başka illerden gelen takviye ekiplerle Siirt'te 2 bin polisin görev yaptığı belirtildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan'dan Kritik Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement