Başbakan Erdoğan, Yusuf İslam ile Görüştü - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan, Yusuf İslam ile Görüştü

Başbakan Erdoğan, Yusuf İslam ile Görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cambridge Camii projesi konusunda görüş alışverişinde bulunmak için Türkiye'ye gelen efsanevi müzisyen Yusuf İslam'la görüştü.

02.08.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cambridge Camii projesi konusunda görüş alışverişinde bulunmak için Türkiye'ye gelen efsanevi müzisyen Yusuf İslam'la görüştü. İslam, proje için Erdoğan'dan destek istedi.

Cambridge Camii Projesi heyeti, projeye destek için Ankara'da temaslarda bulunuyor. Müslümanlığı tercih ederek Yusuf İslam adını alan ünlü müzik adamı Cat Stevens'ın da yer aldığı heyet, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile yaptığı görüşmelerin ardından Başbakan Erdoğan tarafından kabul edildi. Başbakanlık Merkez Bina'daki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. İngiltere'nin önemli üniversitelerinden biri olan Cambridge'da yapımına başlanacak camiye ekonomik destek sağlamak için Türkiye'ye gelen Yusuf İslam'ın, proje hakkında Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiği ve destek istediği öğrenildi. Alınan bilgiye göre Başbakan Erdoğan, projeye destek için üzerine düşeni yapacığını ifade etti. İslam ise proje için kamu kaynağı istemediklerini ifade etti. Proje çerçevesinde sadece cami değil külliye de yapılacağını kaydeden İslam, 40 milyon lira ilave fona ihtiyaçları olduğunu belirterek, ihtiyaç duyulan fonun 4.5 milyon sterlininin kendilerinde mevcut olduğunu, geri kalanı için destek aradıklarını söyledi.

Bu arada Başbakan Erdoğan'la Yusuf İslam arasında esprili bir diyalog da yaşandı. Yusuf İslam, Başbakan Erdoğan'ın 'kaç çocuğun var' sorusuna, "6 çocuğum var. Sizin 3 çocuk önerinizi ikiye katladım" karşılığını verdi.

Görüşmenin ardından Yusuf İslam, Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı. Açıklama yapmayan İslam, Başbakanlık'tan ayrılırken gazetecilere el salladı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan, Yusuf İslam ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement