BDP Heyeti Şemdinli'de - Son Dakika
Politika

BDP Heyeti Şemdinli'de

BDP Heyeti Şemdinli\'de

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyeti, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, obüs atışlarından zarar gördüğü iddia edilen Tekeli köyünün Balıklı mezrasını ziyaret etti.

24.07.2012 18:31

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) heyeti, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, obüs atışlarından zarar gördüğü iddia edilen Tekeli köyünün Balıklı mezrasını ziyaret etti.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli köyünün Balıklı mezrasında vatandaşlarla görüştü. Heyette yer alan BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, "30 yıldır yanı başınızda top tüfekler patlıyor. Ama halen bu sorun çözülmedi. Demek ki bu sorun top tüfekle çözülmüyor" dedi. "Legal ortamda her türlü muhataplığı ve bedeli vermeye hazırız" diye devam eden Geylani, "Bu savaşın son bulması PKK'nin silahlı güçleri ile devletin bir araya gelip çözülmesi geren bir sorundur. Kalıcı bir barış isteniliyorsa bu taraflar arasında olur. Barış olması için PKK'nin yöneticileri ve Kürt halk önderi ile yapılacak müzakereler sonunda bu sorun kalıcı olarak sonlandırılabilir" ifadelerini kullandı.

BDP Heyeti, köy ziyaretleri sonrası Şemdinli ilçe merkezinde esnaf ve halkla bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, "Yaşadığımız bölge, bir bütün olarak askeri işgal bölgesi niteliğindedir. Şemdinli ilçe statüsünde olduğu için bir çok askeri birlikler geçici olarak ikame ediyor. Geçici olan bu tabur ve birlikler maalesef halka oldukça rahatsızlık veriyor. Bugün Tekeli bölgesinde karşılaştığımız durum tam bir işgal havasıdır. Tekeli Taburu'nun 1996 yılından beridir orada geçici olarak ikame ettiğini ve yerleştiğini biliyoruz. Hatta 2 yıldır köylülerle kira kontrat karşılığında tabur orada tutuluyor. Fakat zırhlı birlikler yerleşim alanına en az 13 kilometre uzaklıkta olmak zorundadır. Çünkü oradan yapılan top atışları bırakın sivil insanların psikolojisini, bir bütün olarak insanların can güvenliğini de sarsmaktadır. Bölgemizdeki evlerin ağırlıklı olarak kerpiç evlerdir. Her obüs atışında o evler biraz daha sarsılıyor. Edindiğimiz izlenim ve incelemeler bir çok evde çatlaklıklar oluştuğu yönündedir. Konuyla ilgili görüştüğümüz halk son derece rahatsız ve o geçici Tekeli Taburu'nun oradan kaldırılmasını talep ediyorlar" diye konuştu.

Bölgedeki bu sorunu Meclise taşıyacağını ifade eden Kurt, daha sonra şunları söyledi:

"Bölgede dağ taş her taraf geçici karakol adı altında tabur haline getirildi. Meclis açılır açılmaz bu işgal manzarasının sonlandırılması için gündeme getirip çalışmalarımız olacaktır. Geçmiş dönemlere nazaran bu dönem Hakkari bölgesinde muazzam bir güvenlik yatırımı gerçekleştiriliyor. Hakkari'ye yapılan yatırımların tamamı, karakol ve güvenlik yatırımlarıdır. KÖYDES'ten gelen bütün bütçelerdeki yatırımlar dahil olmak üzere Hakkari'nin muhtelif yerlerine konuşlandırılmış olan taburlar ve güvenlik yollarına harcanıyor. Şuanda devlet Hakkari ve ilçelerine karakol ve tabur yapma üzerine yatırım yapıyor. Gezdiğimiz köylerin hemen hemen tamamının yolları stabilize, hatta bir çok köyün yolları ise toprak yollardır. KÖYDES'ten gelen paralar madem ki köylere yatırım amaçlı neden bu yollar halen toprak. Neden yapılmıyor. Bunun bir cevabının olması gerekir." - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BDP Heyeti Şemdinli'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement