Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası - Son Dakika
Politika

Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası

Bedri Baykam\'a Bıçaklı Saldırı Davası

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Mehmet Çeliker'in yargılanmasına devam edildi.

02.05.2012 14:13

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u bıçakla yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Mehmet Çeliker'in yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Çeliker katılmazken, mağdur Bedri Baykam duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Recai Akgün, sanık Çeliker'in Adli Tıp Kurumu'nda gözlem altında tutulması nedeniyle duruşmaya getirilmediğini belirterek, dava dosyasının da Adli Tıp Kurumu'ndan henüz gelmediğini söyledi.

Duruşmada söz alan Baykam'ın avukatı Şükran Tezel, olay günü Baykam'ın da konuşmacı olduğu programa katılanların tespiti ve bu kişilerin suçla ile ilişkisi olup olmadığını konusunda emniyete yazı yazılmasını talep ederek soruşturmasının genişletilmesini istedi.

Bedri Baykam da, bu davadaki eylemin adi bir suç olarak gözükmesinin kendisini üzdüğünü ifade ederek, soruşturmanın genişletilmesini talep etti.

Sanığın olayı, siyasi bir takım düşüncelerle yaptığını, kendisini bir hafta takip ettiğini belirten Baykam, sanığın, olayı anlattığı sırada deli olmadığını ve öldürme niyeti ile hareket ettiğini açıkça söylediğini kaydetti.

Baykam, sanıkla olaydan önce de bir husumeti veya sürtüşmesinin olmadığını dile getirerek, "Çalıştığım gazetede daha önce 7 arkadaşımın terör örgütlerinin saldırısına maruz kalması nedeniyle bunun da benzer bir eylem olduğunu düşünüyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, dava dosyasının Adli Tıp Kurumu'ndan geldikten sonra taleplerin değerlendirilmesine ve tutuklu sanık Çeliker'in bu halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Arslantaş tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Çeliker'in Akatlar Kültür Merkezi'ne gelerek, Bedri Baykam'a

"rambo bıçağı" diye tabir edilen bıçakla sağ arka karın boşluğundan vurduğu belirtilerek, Bedri Baykam'ın dönüp şüphelinin elindeki bıçağı görmesi üzerine, Çeliker'in tekrar hamle yaptığı, ancak aldığı bıçak darbesine rağmen yılmayıp ayakta kalan ve bağırmaya başlayan Baykam'dan çekindiği anlatılıyor.

Mehmet Çeliker'in bu sırada kendisini fark ederek çığlık atmaya başlayan Tuba Kurtulmuş'u da bir kez bıçakladığı anlatılan iddianamede, her iki müştekinin aldıkları öldürücü yaralar nedeniyle özel Acıbadem Hastanesine kaldırıldıkları kaydediliyor.

Şüphelinin suçta kullandığı bıçak ile ayakkabı topuklarına gizlediği namlusuyla kesici kısımları ayrı bıçak ve aletlerin adli emanete aldırıldığı belirtilen iddianamede, Mehmet Çeliker'in 13 ile 20 yıl arasında hapis cezası öngören "Tasarlayarak birden fazla kişiyi silahla öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 2 kez cezalandırılması isteniyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement