CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste ittifak yasasının görüşmeleri sırasında çıkan kavgaya ilişkin, "Orada yaratılan kaotik ortam ve aşırı sinir, Musa Çam'ın, 'Sayın Genel Başkana son derece saygılıyım' sözlerini de gölgeledi.

14.03.2018 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste ittifak yasasının görüşmeleri sırasında çıkan kavgaya ilişkin, "Orada yaratılan kaotik ortam ve aşırı sinir, Musa Çam'ın, 'Sayın Genel Başkana son derece saygılıyım' sözlerini de gölgeledi." dedi.

TBMM'de gazetecilerin dün yaşanan kavgaya ilişkin sorularını yanıtlayan Özel, TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini, medya kuruluşlarının elindeki görüntülere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Bir milletvekili danışmanının Meclis kampüsü içerisinde, gerekçesi ne olursa olsun şiddet uygulamasını kabul etmediklerini belirten Özel, "Bu konuda sorumluluk aslında MHP'ye düşer. MHP'nin bugüne kadar kaldığı sessizliği utanç verici buluyoruz. Biz görüntüleri topluyoruz, Başkanlık Divanında gündeme getireceğiz ve o danışmanların cezalandırılması ve kameraman arkadaşın hukukunun korunması için gayret göstereceğiz." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ın, yaşanan olaylar sonrası CHP'nin tavrı doğrultusunda yapılan özrü kabul edip etmeyeceklerini dile getirdiğinin hatırlatılması üzerine Özgür Özel, Akçay'ın kendi tavrına bakmasını istedi.

Erkan Akçay'ın geçen haftaki randevu meselesini de kötü yönettiğini savunan Özel, şöyle konuştu:

"Erkan Akçay önce kendi tavrına baksın. Geçen haftaki kötü yönetimi ve düştüğü kötü durum ortada. Bunun acizliğini yaşamaktalar. O kötü yönetim dünkü gerginliklerin önemli bir kısmıydı. Erkan Akçay elbette tecrübesizdir, tecrübesizlikten öte bir yetersizlik durumu var. Erkan Akçay önce kendi grubundan, kendi kitlesinden bir özür dilesin. Bir siyasi liderin salonda bulunduğu sırada yaşanan bu olaylar, o yüksek tansiyon sonucunda gerçekleşti. Milletvekilimiz Musa Çam zaten AK Parti Genel Başkanının cümlelerini tekrarladı. Orada yaratılan kaotik ortam ve aşırı sinir, Musa Çam'ın, 'Sayın Genel Başkana son derece saygılıyım' sözlerini de gölgeledi. Söylenen sözleri tekrarladı ve bunun ötesinde bir şey söylemesi zaten beklenemez. CHP olarak parlamento geleneklerini bilen birisi olarak Sayın Genel Başkanın üzüldüğünü gözlerinden görüyorduk. Maalesef kendi milletvekilleri de şaşkın şaşkın oraya buraya saldırıyorlardı. Biz, Sayın Genel Başkanın salonda olduğu yerde şahsına üzüntülerimizi ilettik. Bu tek yönlü bir iştir, Sayın Erkan Akçay'ın haddi de değildir, hakkı da değildir. Böylesine bir siyasi nezakete hala 'dur bakacağız, makacağız' diyorsa... Bizim hal ve davranışlarımıza karne verecek adam Erkan Akçay değildir. Bundan sonraki süreçte diyalog kapılarını kapayacaklarsa, o ayrı bir iştir. Ama CHP olarak 'yanlış yapıyorsun' diye kendisini uyarmıştık. kendi partisini ve kendisini düşürdüğü durumu yaşadığı telaştan anlıyor ve üzüntü ile takip ediyoruz."

Yaşananlarla ilgili MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in de "Sandıkta millet cevabını verecek" şeklindeki açıklamalarda bulunduğu hatırlatılarak, buna yönelik düşünceleri sorulan Özgür Özel, Erdem'in CHP örgütlerinde kaydı bulunan bir milletvekili olduğunu söyledi.

Bu tip durumlarda en sert tepkinin karşı tarafa son geçen isimlerden görüldüğünü vurgulayan Özel, şöyle konuştu:

"Arzu Erdem'in sandık, mandık dediğine baktığınızda kütüğe bakmak lazım. CHP'nin örgütlerindeki kayıtlarını unutmasın. Geçmişte başka bir siyasi partide olup da yer değiştirmiş olanların bu tip konularda en rijit açıklamaları yaptığını da görüyoruz. Arzu Erdem'in de durumu odur. Geçmiş siyasi hayatı ile ilgili bir şey konuşacaksak, o zaman başka şeyleri konuşuruz. Ama bizdeki bilgi AKP artı MHP'nin oyları, AKP'nin toplamından bir puan fazlasını ediyor şu ana kadar. MHP geliyor, AKP'ye bir şey getirmiyor. Getirdiğinden fazla neredeyse götürüyor. 'BBP ile 50'yi bulur muyuz?' diye almaya çalışıyorlar. MHP onu istemiyor. Misafir misafiri istemiyor, ev sahibi hiçbirini istemiyor. Dereyi geçtikten sonra da bunların ittifakını, müttefikini hep birlikte görürüz ama dereyi geçemeyecekleri anlaşılıyor. Üçüncü partiyi davet, halen daha 45, Saadet'in kapısında yatıyorlar. Seçmen sandıkta gösterecek, sonrasında bu açıklamayı yapan milletvekilinin yüzünü görmek istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement