CHP'li Akkiraz'dan Suriyeli Mültecilerin Barındığı Cem Evine Ziyaret - Son Dakika
Politika

CHP'li Akkiraz'dan Suriyeli Mültecilerin Barındığı Cem Evine Ziyaret

CHP\'li Akkiraz\'dan Suriyeli Mültecilerin Barındığı Cem Evine Ziyaret

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Sultangazi cemevine yerleştirilen Suriyeli mültecileri ziyaret etti.

05.09.2013 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Sultangazi cemevine yerleştirilen Suriyeli mültecileri ziyaret etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, Sultangazi Pir Sultan Abdal Cem evine yerleştirilen mültecileri ziyaret etti. Akkiraz, "Savaştan kaçan Suriyeliler ölümden korkuyorlar. Çocuklar ve kadınlar var içim ezildi" dedi.

Suriye'deki iç savaştan kaçan mültecilerin Cem evinde istihdam edilmeye çalışıldığını ifade eden Akkiraz, "Bu insani bir durum. Hepsi istihdam edilerek gerekli yardımlar yapılacak. Çocuklar çok mağdur durumdaydılar. İnsan duyarlılığı içerisindeyim. Yüzlerce yıldır Türkiye'mize sığınan hangi dinden hangi milletten hangi inançtan olursa olsun onlara kucak açtığımızı söyleyen biziz. Bize sığınan bu insanlara da nasıl insani yardım yapmamız gerekiyorsa yapmalıyız. Yardım görmediklerini parkta olduklarını ifade etiler. Türkiye'nin el uzatmasını istiyorlar" şeklinde konuştu.

Mültecilerin Suriye'de yaşadıkları gibi mezhep ayrımı gibi bir ayrımcılık görmek istemediklerini söyleyen Akkiraz, "İnsan olarak saygı duyulmak istiyorlar" derken duygulanarak konuşmasını sonlandırdı. Akkiraz, daha sonra yanındakilere dönerek "Benden siyasetçi olur mu" dedi.

"Cem evindeki insanların, insani hayatlarını sürdürmeleri için temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" diyen Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Kara, "Güvenlik talepleri oluyor. Parklarda yaşıyorlar. Bu insanlar bundan rahatsızlar. İstanbul'da 3 bine yakın Abdal Alevileri dediğimiz Suriyeli Türkmen var. İstanbul'daki parklarda dağınık olarak yaşayanlardan ikna edebildiklerimizi buraya getiriyoruz. Şuan Cem evinde kalanların sayı 200'e yakın" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Akkiraz'dan Suriyeli Mültecilerin Barındığı Cem Evine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement