Davutoğlu Hemşehrilerinden Destek İstedi - Son Dakika
Politika

Davutoğlu Hemşehrilerinden Destek İstedi

Davutoğlu Hemşehrilerinden Destek İstedi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hemşerilerinden 'Evet' Oyu İstedi.

28.08.2010 16:35

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, memleketi Konya'daki referandum gezisinin üçüncü gününde il merkezindeki esnafları ziyaret ederek hemşerilerinden 'evet' oyu istedi. Yolda gördüğü seyyar satıcılardan alış veriş yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Bakan Davutoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri Sami Güçlü, Mustafa Kabakcı, Hüsnü Tuna, Kerim Özkül ve AK Partli İl Başkanı Ahmet Sorgun ile birlikte Zafer Meydanı'ndaki esnafları ziyaret edip, 12 Eylül'de yapılacak referandum da 'evet' oyu kullanmalarını istedi. Ziyaret sırasında AK Parti Kadın Kolları'nın açtığı standı da ziyaret eden Bakan Davutoğlu, "Bayanlar çalışıyorsa bu iş bitmiştir. Anayasa değişikliği bayanlara pozitif ayrımcılık getiriyor."dedi.

Bakan Davutoğlu, bir esnaf tarafından binaya asılan " Türkiye'nin aslanı, Türkiye'nin yiğiti, sayın Başbakan senin her sözüne 'evet' "yazılı afişi görünce işyeri sahibine teşekkür etti. Yolda gördüğü vatandaşlarla da sohbet eden Davutoğlu, üç kova içinde bahçesinde ürettiği üzümleri satan Mustafa Boğar (70) ile sohbet ettikten sonra üç kova üzümü satın aldı. Ardından çanta içinde seyyar olarak çorap satan engelli bir kişiden de çantanın içindeki 20 adet çorabı satın alan Bakan Davutoğlu, yolda gördüğü yardıma muhtaç görme özürlü bir kişiyle sohbet edip 100 TL verdi.

Yolda bir vatandaşın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 'Bayrak ve özerklik' istedikleri yönünde yaptığı açıklamayı hatırlarak, tepkisini dile getirmesi üzerine Bakan Davutoğlu, "Biz gereken cevabı verdik. Siz çatlak seslere kulak asmayın." dedi.

Bakan Davutoğlu, tartıcılık yapan çocuğu görünce basküle çıkıp tartıldı. 78 kilo olduğunu öğrenen Bakan Davutoğlu, "Gayet iyi. Daha fazla bekliyordum. Moralim düzeldi." deyip tartıcı çocuğu 5 TL verip, esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Öğle namazını Kapı Cami de kılan Davutoğlu, tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki esnafları da ziyaret etti. Burada da tanesi 1 TL'ye çakmak satan seyyar satıcından içinde 10 tane bulunan 4 kilo çakmağı satın alıp 50 TL ödedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Davutoğlu Hemşehrilerinden Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement