Engelli ve hasta vatandaşlar evlerinde oy kullandı - Son Dakika
Politika

Engelli ve hasta vatandaşlar evlerinde oy kullandı

Engelli ve hasta vatandaşlar evlerinde oy kullandı

Aydın'da 8 kişi, engelli, yatalak veya oy kullanamayacak kadar hasta oldukları için evlerine gelen seyyar sandıkta oy kullandı. Sandık kurulu başkanı, sandık görevlisi ve polis memurlarından oluşan ekip, mahalle mahalle dolaşarak yaşlı, engelli ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlara sandıkla gitti. Engelli ve hasta vatandaşlar, sandığın eve gelmesine çok sevindiklerini belirterek oy kullandılar.

14.05.2023 12:52  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AYDIN'da engelli, yatalak ve oy kullanmaya gidemeyecek kadar hasta olan 8 kişi, evlerine gelen seyyar sandıkta oylarını kullandı. 200 kilo olduğu için yürümekte güçlük çeken Aysel Dönmez (53), sandığın eve gelmesine en çok sevindiğini söyledi.

Aydın'da Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde 2 bin 731 sandıkta 876 bin seçmen sandık başına gidiyor. İncirliova İlçesinde ise 8 kişi rahatsızlıkları nedeniyle evden çıkamayınca seyyar sandık ayaklarına getirildi. Sandık kurulu başkanıyla birlikte, sandık görevlisi ve polis memurlarından oluşan ekip ellerindeki listeye göre mahalle mahalle dolaşarak yaşlı, engelli ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlara sandıkla gitti.

Sandığın eve gelmesine sevinen 200 kilo Aysel Dönmez, "Kilom nedeniyle yürüyemiyorum. Yoksa, gidip oyumu kullanırdım" dedi.Nazmi Balkan'da (86) "Geçen defa taş gibiydim. Ancak, bu defa sağlık sorunlarım nedeniyle sandığa gidemedim. Sandığın ayağıma getirilmesine çok sevindim. Oyumu kullanıp, vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Çok memnunum. Allah devlete ve millete zeval vermesin" diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.Muhammed Sivrioğlu (62) da "Belde fıtık ve prostat hastasıyım. Bacaklarımda tutmuyor yürüyemiyorum. Sandığın eve gelmesi bizi zorluktan kurtardı. Çok iyi oldu" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Engelli ve hasta vatandaşlar evlerinde oy kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement