Eski AKP'li Vekil Çömez İsyanda - Son Dakika
Politika

Eski AKP'li Vekil Çömez İsyanda

Eski AKP\'li Vekil Çömez İsyanda

Geçen Dönemin Doktor Vekillerinden Olan, AKP'den İhraç Edilen Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 22. Dönemin Hekim Vekilleri Arasında Bir Tek Kendisinin Göreve Dönemediğini Bildirdi.

02.06.2008 14:12

Yeniden milletvekili olmak istemediği için aday olmayan ve muhalif söylemleri nedeniyle AKP'den ihraç edilen ve cerrah olan eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 22. dönemin hekim vekilleri arasında sadece kendisinin göreve dönemediğini bildirdi. Daha önce cerrahlık yaptığı İstanbul Vakıf Gureba Hastanesi'ndeki görevine dönmek için 4 ay önce müracaat ettiğini belirten Çömez, "Oraya dönmeye yasal olarak hakkım var. Müracaatıma iki ay içinde cevap verilmesi gerekiyordu. Artık umudum yok; çünkü niyetlerini biliyorum" diye konuştu.

Muhalif çıkışları nedeniyle AKP'den ihraç edilen ve asıl mesleği doktorluk olan Turhan Çömez ANKA'ya yaptığı açıklamada, 22. dönemin hekim milletvekilleri arasında mesleğe dönme talebinde bulunanların tümünün Bakanlık tarafından görevlerine başlatıldığını söyledi. Çömez, sadece kendisinin göreve başlayamadığını belirterek "4 ay önce bir dilekçe verdim. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne teslim ettim. İdari Yargılama Usul Yasası'na göre iki ay içinde dilekçeme cevap verilmesi gerekiyordu. Beni göreve başlatmadılar" dedi. Çömez, Bakan Akdağ ile konuyu görüştüğünü de ifade ederek Türkiye'nin neresinde olursa olsun görev yapabileceğini bildirdiğini, Bakan Akdağ'ın da konuyla ilgileneceğini söylediğini; ancak buradan da bir sonuç alamadığını ifade etti. Çömez şunları söyledi:

"Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'dan da konuyla ilgili bir randevu talebim oldu, ki yıllar önce babasını aynı hastanede, İstanbul Vakıf Gureba'da ameliyat etmiştim, ancak bir cevap gelmedi. 22. dönemdeki tüm hekim milletvekillerinden göreve dönme talebinde bulunanlar Bakanlık tarafından görevlerine başlatıldılar. Bugün demokrasinin yıldızlığına soyunanlar, aslında zulmün krallığını kurmuşlardır. Toplumu ya bendensiniz ya da değilsiniz diyerek ayırıyorlar. Ellerindeki iktidar erkiyle kendileri gibi düşünmeyenleri kendilerince cezalandırıyorlar. Ancak günü geldiğinde bu millet, bu zulme imza atanlara hesabını sormasını bilir. Artık ne cevap ne de göreve başlamayı bekliyorum; çünkü onların niyetlerini biliyorum."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Eski AKP'li Vekil Çömez İsyanda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement