Hepimizi Isıtan, Işıtan Aynı Güneştir - Son Dakika
Politika

Hepimizi Isıtan, Işıtan Aynı Güneştir

Hepimizi Isıtan, Işıtan Aynı Güneştir

Başbakan Erdoğan, Mevlana'nın Vuslatının 735. Yıl Dönümünde Hep Birlikte Anılmakta Olduğunu Belirtti 'Hepimizi Kuşatan Aynı Gök Kubbedir, 'Gel' Diyorum. Hepimizi Isıtan, Işıtan Aynı Güneştir. Dedi.

17.12.2008 21:27

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mevlana'nın vuslatının 735. yıl dönümünde hep birlikte anılmakta olduğunu belirterek, ''Bu vesileyle ben de gönül eri Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Pir Sultan Abdal'ın, Aşık Veysel'in kıymetli sözleri ışığında buradan bütün dünyaya, bütün insanlığa, hepimizi kuşatan aynı gök kubbedir, 'gel' diyorum. Hepimizi ısıtan, ışıtan aynı güneştir, 'gel' diyorum. Hepimizi ıslatan aynı yağmurdur, 'gel' diyorum. Hepimizi doyuran aynı topraktır, 'gel' diyorum. Bizim gönlümüz de, kucağımız da geniştir, 'gel' diyorum'' dedi.

Erdoğan, Mevlana'nın vuslatının 735. yıl dönümü nedeniyle, Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı.

Törenin başında Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tokalaşarak kısa bir süre sohbet etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasında televizyonda yapılan tartışmayı her iki liderin izleyemediğinin hatırlatılması üzerine Baykal, tartışmayı televizyondan kaydettirdiğini, dönünce izleyeceğini ve telefonla notlar aldığı söyledi.

Başbakan Erdoğan da tartışmayla ilgili olarak ''Halk izliyor'' yanıtını verdi.

''Bizim için insan eşrefi mahlukattır. Yani yaratılmışların en şereflisidir'' diyen Başbakan Erdoğan, ''insanı yaşat ki devlet yaşasın'' sözünün yüzyıllar önce bu topraklarda Şeyh Edebali ile dile geldiğini söyledi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Yaradılanı yaradandan ötürü severiz' sözü bu topraklarda yaklaşık bin yıldır dilden dile aktarılmaktadır. Kinin, nefretin, kavganın dışlandığı bir aşk coğrafyasıdır Anadolu toprakları. İşte Pir Sultan Abdal, O da Mevlana gibi gel diyenlerden. Az önce de ifade edildi; 'Gel insanlar bir olalım' diyor. İşte Yunus Emre; 'Gelin ey kardeşler gelin tanış olalım' diyor. İşte Hacı Bektaş-ı Veli; 'Gelin bir olalım', az önce söylendi, iri olalım, diri olalım, bir olalım' diyor. İşte Aşık Veysel; 'Gelin birlik kavline girelim kardeşler' diyor.

İnsanlığa, barışa, dostluğa, evrensel bir barış mesajıdır. Bugünün siyasetçileri, yöneticileri olarak bizlere düşen görev, bu evrensel barış çağrılarını inşallah en kısa zamanda gerçekleştirebilmektir. Küresel ölçekte bir başarıya ulaşabilmek için bunu gerçekleştirmek durumundayız.

Bu vesileyle ben de gönül eri Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Pir Sultan Abdal'ın, Aşık Veysel'in kıymetli sözleri ışığında buradan bütün dünyaya, bütün insanlığa, hepimizi kuşatan aynı gök kubbedir, 'gel' diyorum. Hepimizi ısıtan, ışıtan aynı güneştir, 'gel' diyorum. Hepimizi ıslatan aynı yağmurdur, 'gel' diyorum. Hepimizi doyuran aynı topraktır, 'gel' diyorum. bizim gönlümüz de kucağımız da geniştir, 'gel' diyorum.''

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hepimizi Isıtan, Işıtan Aynı Güneştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement