Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika
Politika

Irak'ta Şiddet Olayları

Irak\'ta Şiddet Olayları

BM Irak Özel Temsilcisi Mladenov: "Başta Enbar olmak üzere ülkede yaşanan çatışmalar nedeniyle tırmanan gerilime uygun ve etkin çözümlerin bulunması gerekiyor"

05.01.2014 17:24

Birleşmiş Milletler (BM) Irak Özel Temsilcisi Nikolay Mladenov, ülkede silahlı çatışmalar nedeniyle tırmanan gerilimden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, soruna uygun ve etkin çözümlerin bulunması gerektiğini belirtti.

Mladenov, ülkedeki son gelişmeleri değerlendirmek için Irak Meclis Başkanı Usame en-Nuceyfi'yi ofisinde ziyaret etti.

Ziyaretin ardından yapılan basın açıklamasında, görüşmede Enbar vilayetinde yaşanan siyasi süreç ve güvenlik konusundaki gelişmelerin ele alındığı, iki tarafın da "halkın desteğiyle yürütülecek operasyonlarla bölgenin terör gruplarından temizlenmesi noktasında anlaşmaya" vardığı belirtildi.

BM Irak Özel Temsilcisi Mladenov'un başta Enbar olmak üzere ülkede silahlı çatışmalar nedeniyle tırmanan gerilimden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği, soruna uygun ve etkin çözümlerin bulunması gerektiğini ifade ettiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca "Meclis Başkanı Nuceyfi, Enbar'ın Felluce ve Ramadi kentlerinde yaşanan krize siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Bunun da ülkedeki siyasi güçlerin biraraya gelmesi ve bu çerçevede bir zirve düzenlenmesiyle gerçekleşeceğini ifade etti" denildi.

Nuceyfi'nin uluslararası kuruluşların bölgeye acilen gerekli tıbbi malzeme ve insani yardım desteği sağlamasını talep ettiği de belirtildi.

Hükümet karşıtı eylemlerin ardından protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed Alvani'nin, Enbar'da kanlı baskınla gözaltına alınması ve sonrasında gerçekleştirilen gösterilere müdahalenin ardından Enbar'da ordu birlikleriyle silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle 9 bin ailenin evlerini terk ederek, komşu bölgelere sığındığı belirtilmişti. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement