Kayseri'deki Patlama - Son Dakika
Politika

Kayseri'deki Patlama

Kayseri\'deki Patlama

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'deki patlamaya ilişkin, "Bu ülkenin kalkınmasına gayret gösterenler, gecesini gündüzüne katan bizler, bu tür olaylardan tabi ki, yılmayacağız, tam tersi kararlılığımızı vurgulayacağız" dedi.

26.05.2012 12:04

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'deki patlamaya ilişkin, "Bu ülkenin kalkınmasına gayret gösterenler, gecesini gündüzüne katan bizler, bu tür olaylardan tabi ki, yılmayacağız, tam tersi kararlılığımızı vurgulayacağız" dedi.

Yıldız, saldırıda şehit olan Polis Memuru Ahmet Geben için Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törene katıldıktan sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer ile Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Ziyaretten sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda, gazetecilere açıklama yapan Yıldız, durumu ağır olan bir yaralı dışındakilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Olayın, ülkenin birliği, dirliği ve beraberliği için sürdürülen mücadeleye daha da hız katacağını vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Bu ülkenin kalkınmasına gayret gösterenler, gecesini gündüzüne katan bizler, bu tür olaylardan tabi ki yılmayacağız, tam tersi, kararlılığımızı vurgulayacağız. Bu olay, spontane gelişmiş gibi görülüyor ama arkasında büyük bir kurgu var. Suikast silahları, el bombalarıyla beraber ve 50 kiloya yakın patlayıcıyla beraber bir canlı bomba olduğu söylendi. Emniyet Genel Müdürümüz, Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüz ile yaptığımız toplantıda, aracın, herhangi bir adi vaka gibi trafik noktasında durmadığı belirlendi. Sonunda Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu yerde sıkıştırıldı. Zorda kaldığını gören teröristler de el bombasıyla beraber bunu patlattılar. Olayın raporlamaları yapılacak. İstihbarat birimlerimiz, devletimizin bütün ilgili, bağlı kurum ve kuruluşları bu çalışmalarını tamamlayıp, raporlarını yayınlayacak. Bir suikast timi olduğunu görüyoruz. Bu canlı bombayla beraber, dün akşam ziyaret ettiğimiz 5 yaşındaki kızımızı o hale getirenlerin her birimize, bana, sana, ona, bize, size, onlara, her birimize kasıtlarının olduğu son derece aşikar."

"İnşallah bunların köklerini kurutuncaya kadar bu mücadelemiz devam edecek. Biz, bir çok işin üstesinden gelmiş olan ve bu ülkenin idaresine irade koyan yapı olarak inşallah bunun da üstesinden gelmiş olacağız" diyen Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı'nın yeni hizmet binasının 1 Temmuz'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kayseri'deki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement