Ldp Genel Başkanı Toker, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ldp Genel Başkanı Toker, Eskişehir'de Açıklaması

Ldp Genel Başkanı Toker, Eskişehir\'de Açıklaması

"(LDP'nin seçime girmediği bölgeler) İl ve ilçe başkanlarımız, karar vermekte serbesttirler.

15.01.2014 15:45

Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker, "(LDP'nin seçime girmediği bölgeler) İl ve ilçe başkanlarımız, karar vermekte serbesttirler. Bazı yerde AK Parti adayını, bazı yerde CHP adayını destekleyebilirler, fark etmez" dedi.

Toker, yerel seçimler öncesi durum değerlendirmesi yapmak üzere geldiği Eskişehir'de, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Yüksel Seçim Kurulunun belirlediği, yerel seçimlere katılma hakkı olan 22 siyasi partiden biri olduklarını bildirdi.

Türkiye'de, teşkilatlarının güçlü olduğu il ve ilçelerde mutlaka seçimlere katılacaklarını dile getiren Toker, yerel seçimlere bakış açılarının, diğer partilerden farklı olduğuna dikkati çekti.

Toker, İl başkanlarını, o ilin genel başkanı olarak gördüklerini, seçmene en büyük vaatlerinin ise "şeffaflık" ve "katılımcılık" olduğunu kaydetti.

Yapılacak yerel seçimlerin önemini vurgulayan Toker, "Yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimine bir ön ısınma olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği açısından seçimleri son derece önemli buluyorum" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Seçime girmeyeceğiniz illerde başka bir partiye destek kararı alıp, almadıkları" şeklindeki sorusunu Toker, şöyle yanıtladı:

"Türkiye genelinde öyle bir karar almayız. Bu kararı biz genel merkezden almayacağız. (LDP'nin seçime girmediği bölgeler) il ve ilçe başkanlarımız, karar vermekte serbesttirler, bazı yerde AK Parti adayını, bazı yerde CHP adayını destekleyebilirler, fark etmez. 2009 yılında böyle bir karar almıştık. Kimya olarak en yakın parti Anavatan Partisi'ydi. Böyle bir karar almıştık ama bu seçimlerde böyle bir şey söz konusu değil. Eskişehir içinde, bugün görüşeceğiz." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Ldp Genel Başkanı Toker, Eskişehir'de Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement