MHP'de Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

MHP'de Bayramlaşma

MHP\'de Bayramlaşma

Kurban Bayramı'nın ikinci günü MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mustafa Erdem başkanlığındaki MHP heyeti, bayramlaşma için diğer siyasi partilerin heyetlerini kabul etti.

26.10.2012 14:41

Kurban Bayramı'nın ikinci günü MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mustafa Erdem başkanlığındaki MHP heyeti, bayramlaşma için diğer siyasi partilerin heyetlerini kabul etti.

Kurban Bayramı'nın ikinci günü siyasi partiler arası bayramlaşma gerçekleştirildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem başkanlığındaki MHP heyetinde Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel ve MYK Üyesi İsmail Hakkı Yücel vardı. AK Parti heyetinde Ankara Milletvekili Ülker Güzel başkanlığında Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Göka ve Gençlik Kolları MKYK Üyesi Erdem Acar vardı.

Genel Başkan Yardımcısı Erdem, yeni anayasa ile birlikte ve son zamanlarda Türk isminin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ve Türk kelimesinin kullanılmaz hale geldiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi Yasası'na ilişkin de birlik ve beraberliğe katkısının ne olacağını dile getirerek, bu yasanın AK Parti iradesiyle mi yoksa dayatmayla mı çıktığını sordu.

AK Parti Ankara Milletvekili Güzel, birlik ve beraberlik mesajı vererek, Türk milletinin birkaç yüzyıllık millet olmadığını belirterek "Türk milleti en az 6 bin yıllık bir millettir. Dünya tarihinde yeri olan bir millettir. Bu milleti ortadan kaldırmak ya da erozyona uğratmak mümkün değildir" dedi. Eskilerin 'Hasta adam' anlayışının ortadan kalktığını söyleyen Güzel, Türkiye'nin bütün dünyaya hasta adam anlayışının bittiğini gösterdiğini belirtti.

Geleceğin Türkiye için açık olduğuna inandığını kaydeden Güzel, "Bizim bütün amacımız birlik ve beraberliği korumak adınadır. Asırlardır devam eden milletin varlığını dünyaya bir kez daha göstermektir" şeklinde konuştu.

SIRF SORUN DURUMU

"Siyasi uzantılarla terörist arasında, dağda olmakla parlamentoda olmak arasında bir fark var mı?" diyen Erdem, "Hasta adam olmama kavramı hasta adam olunmayacağı anlamına gelmez" diye karşılık verdi.

Uluslararası arenada sıfır sorundan sırf sorun durumuna gelindiğini belirten MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem, Irak'ın içerisinde hacı adaylarının tekrar gönderildiğini hatırlatarak, "Ülkenin dışişleri konumda düştüğü en basit ama en anlamlı krizdi" açıklamasında bulundu.

Komşularla sıfır sorun konusunun muhalefetin sürekli gündeminde olduğunu ifade eden Güzel de, Türkiye'nin dışında olduğu bazı problemlerden dolayı sıkıntıya girildiğini kaydederek, çok güzel ilişkiler içinde bulunulan komşuların kendi sorunları sebebiyle Türkiye ile de sorun yaşadığını söyledi.

CHP heyeti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında Parti Meclis Üyesi Umut Akdoğan ve Parti Meclis Üyesi Gül Çiftçi

bayramlaşmak için MHP'ye geldi. Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Tezcan, içinde yaşanılan coğrafyada barışın ve birliğin önemli olduğunu ifade ederek, "Birliği, bütünlüğü dinamitlemeye dönük çok adımlar var ama bayramların güzel yanı milli ayrılıkları değil milli birliği ortaya çıkarmasıdır" dedi.

Herkese değer verilmesi ve herkese kapının açılması gerektiğini vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Erdem de, sözlerini şöyle sürdürdü: "En gizli alanlarda ona yer ayırdığımız insanların bize zarar verme eğilimleri olduğu zaman da kendi helakimize vesile olacak şekilde şeyleri başkalarının rahmet vesilesi gibi algılamak da herhalde doğru olmasa gerek. Mevcut siyasi iktidarı

tenkit etmemizin sebebi de budur"

Bu olayların Anadolu topraklarında sürekli yaşandığını dile getiren CHP Genel Başkan Tardımcısı Tezcan da şunları söyledi: "İsimler değişiyor ama mekan aynı oyun aynı. Dün Sevr planı vardı bugün başka bir şey var. Bizi bugüne taşıyan geçmişi unutmamamız lazım. Milli bayramlarımızı da her zamankinden daha fazla hatırlamalıyız. Bunlar bizi onurlu başı dik millet olarak ayakta tutan günlerdir. Pazartesi günü 29 Ekim'e sahip çıkma inancımız önümüzdeki günlerde bu sıkıntıları aşmamıza yardım olacak güçtür"

MHP'yi ziyaret eden diğer partiler DSP Genel Sayman Yardımcısı Nahit Söyler başkanlığında DSP heyeti, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu başkanlığında BBP heyeti ve Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacı Abdullahoğlu başkanlığında Saadet Partisi heyeti oldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'de Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement