MHP'den CHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika
Politika

MHP'den CHP'ye Bayram Ziyareti

MHP\'den CHP\'ye Bayram Ziyareti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, beraberindeki partililerle birlikte, CHP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

16.10.2013 15:02

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, beraberindeki partililerle birlikte, CHP Genel Merkezi'ne bayram ziyaretinde bulundu. Bayramlaşmada gündemini ise, yeni anayasa çalışmaları ve Demokrasi Paketi oluşturdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk başkanlığındaki heyet, CHP'ye bayram ziyaretinde bulundu. MHP'li heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Parti Meclisi Üyesi Ekrem Kerem Oktay karşıladı. Bayramlaşmanın gündemi ise Demokrasi Paketi ve yeni anayasa çalışmaları oldu.

CHP'li Oran, parlamentonun istedikleri düzeyde çalışmadığı dile getirerek, "1980 model Anayasayı kullanmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin hak etmediği siyaset üretiyoruz şu aşamada. Tabii bu da iktidardan kaynaklanıyor. Muhalefet olarak bize de sorumluluklar düşüyor" dedi.

Demokrasinin çalışabildiği bir düzenin, sisteminin kurulması gerektiğine dikkat çeken Oran, "Son Demokrasi Paketi'nde gördüğünüz gibi hiçbirimizin görüşü alınmadı. Karşılıklı görüş alışverişi yapılmadan yukarıdan aşağı hep bir şeyin emrivaki yapıldığı bir anlayış söz konusu. Bunu hep beraber değiştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ARTIK AK PARTİ'YE KARNIMIZ TOK"

Yargılamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Oran, "Verilen kararlar toplum vicdanını rahatlatmıyor. Tabii bir milletvekiliniz maalesef tutuklu. Ortak birçok mücadele alanımızı var. Demokraside, özgürlüklerde beraber ülkeyi daha sağduyulu bir şekilde laik olduğu yere getirmek hepimizin görevidir diye düşünüyorum. AK Parti halkı da kandırıyor, zaman zaman parlamentoyu da kandırıyor. Artık AK Parti'ye karnımız tok, halkın da tok" ifadelerini kullandı.

"DEMOKRASİ BİR PAKETTE BİR ARAYA GETİRİLEMEZ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk de, "İktidar demokrasi derken sadece tarifini kendi yaptığı demokrasiden bahsediyor, iktidar insan haklarından bahsederken sadece kendisinin verdiği, kabul ettiği haklardan bahsediyor. Birçok şey bir pakette bir araya getirilebilir ama demokrasi bir pakette bir araya getirilemez" dedi.

"ADETA HAYALLERİNİN OYUNCAĞI HALİNE GELMİŞ"

Anayasa çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öztürk, "İlk defa sivil iradenin mührünü taşıyacak anayasa diye masaya oturduk. Bir vesayetten kurtulacağız dedik ama daha kötü, daha demokrasiyle bağdaşmayan bir vesayetle karşı karşıya olduğumuzu gördük. Bu millet için gerekli olan anayasadan kaynaklanan birtakım sıkıntıların ortadan kaldırılması için bir anayasa yapılmıyor. Bu millet içerisinde belli bir grubun gasp edildiğine inandığı haklarının anayasal teminat altına alınması için bir mücadele veriliyor. İktidar ihtiraslarının önüne düşmüş. Birçok şeyi hayal ediyor. Adeta hayallerinin oyuncağı haline gelmiş" diye konuştu.

Cumhuriyetin kurum ve kuruluşlarıyla hesaplaşma tablosunun sergilendiğini öne süren Öztürk, "İnşallah bu bayramlar vesilesiyle, dokuz günlük tatilde 'ne yapıyoruz' diye geriye dönme fırsatları bulmuşlardır" dedi.

"BARIŞ NE KANDİL'DE NE AMPULDE, BU MİLLETİN İRADESİNDE"

Umut Oran ise, CHP'ye ve MHP'ye büyük sorumluluğun düştüğünü belirterek, "Halkın bu noktada beklentisi var. Başbakan parlamentoyu by-pass ederek terör örgütüyle müzakere ediyor ama barış ne Kandil'de ne ampulde. Barış bu milletin iradesinde. Barışın parlamentoda sağlanması lazım" İfadelerini kullandı.

Oran, CHP'nin medya kuruluşu sahiplerinin başka alanlarda ihalelere girmemesi ve basın çalışanlarının örgütlenmesi konusunda bir yasa teklifi hazırladığını belirterek, MHP'den kendilerine destek olmasını istedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'den CHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement