MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP TBMM Grup Toplantısı

Genel Başkan Bahçeli: (2) "AKP hükümeti devletin elini tutmuş, askerin ve polisin başına bizzat, kasten ve bile bile müzakere çuvalı geçirmiştir" "Bugünkü şartlarda diyebiliriz ki PKK iktidardadır, PKK Bakanlar Kurulu sıralarındadır, PKK Başbakan’ın ruhunu, iradesini ve karar organlarını ele geçirmiştir" "Başbakan İmralı canisi ve çetesine ilk etapta özerkliği vaat etmiş, affı müjdelemiş, vatan topraklarını parselleme sözü vermiştir.

10.06.2014 12:41

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatanın bir bölümünün fiilen terör örgütünün hakimiyetine teslim edildiğini öne sürerek, "AKP hükümeti devletin elini tutmuş, askerin ve polisin başına bizzat kasten ve bile bile müzakere çuvalı geçirmiştir" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki bayrak indirme olayının çok önemli bir travma ve hazin bir durum olduğunu, lanetlenmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da sadece bayrak indirilmediğini, Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Fatih Bülbül Kışlası'na taş ve molotofkokteylilerle saldırıldığını anlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ne kadar elem, ne kadar hüsran vericidir ki Mehmetçik kışlasına hapsedilmiş, koğuşlarına kapatılmıştır. Yalnızca hikayeden, iş olsun kabilinden havaya birkaç el uyarı ateşi açılmıştır. Geçmişte Ermeni çeteleri ne yapmışsa, sömürgeci güçler hangi mütecaviz hareketlerin içinde olmuşsa, aynısı bugün aralıklarla yaşanmaktadır. 'Aman çözüme bir şey olmasın, aman süreç bozulmasın, aman PKK'lılar incinmesin, aman pazarlıklar zedelenmesin' diye diye Türkiye'nin kalbine nişan alınmış, milletin bekasına namlu çevrilmiştir. Aziz şehitlerimizin emaneti bu kutsal vatan soysuzların ittifakına sahne olmaktadır.

AKP hükümeti devletin elini tutmuş, askerin ve polisin başına bizzat, kasten ve bile bile müzakere çuvalı geçirmiştir. Vatanın bir bölümü fiilen terör örgütünün hakimiyetine teslim edilmiştir. Büyük milletimize ve AKP'ye oy vermiş muhterem vatandaşlarıma sesleniyorum; artık tehlikeyi görün, artık vahametin farkına varın. Başbakan Erdoğan ve hükümetinin Türkiye'yi uçuruma sürüklediğini görün ve tavır alın. Ve bayrak düşmanlarıyla haşır neşir olan Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmayacağını Allah için gösterin, haykırın."

Çözüm sürecinin Türkiye'nin kabusu, ayak bağı ve kelepçesi olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bugünkü şartlarda diyebiliriz ki PKK iktidardadır, PKK Bakanlar Kurulu sıralarındadır, PKK Başbakan'ın ruhunu, iradesini ve karar organlarını ele geçirmiştir" iddiasında bulundu.

Bahçeli, Türkiye terör kuşatması altındayken, İmralı'da bakanlar düzeyinde pazarlıklar yapılmasının, çözüm süreciyle ilgili çalıştaylar düzenlenmesinin millete küfür ve en adi suç olduğunu savundu.

-"Hükümetteki PKK'lı..."

Diyarbakır'da "Yeni Türkiye'nin Açılan Kilidi: Çözüm Süreci" isimli çalıştay düzenlendiğini anımsatan Bahçeli, "Başbakan, sözüm ona yeni Türkiye'nin kilidini PKK çilingiriyle açmaya bir kez daha yeltenmiştir. Ancak; açmaya çalıştığı yeni Türkiye'nin kilidi değil, kardeşliğimizin kilididir. Açmaya çalıştığı dirliğimizin, birliğimizin, esenliğimizin bin yıllık kilididir. Açmaya çalıştığı, bölünmeye uzak ve kapalı Kürt kökenli kardeşlerimizin tertemiz duygularıyla yoğrulan millet kilididir" dedi.

Bahçeli, çalıştayın bölünmenin, ayrışmanın ve etnik düşmanlık tohumlarının kirli ellerce, zalim ve zorba emellerce saçılmasına hizmet ettiğini savunarak, şöyle devam etti:

"PKK çalıştayına katılan ve konuşma yapan üç bakandan birisi olan yıkımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı tarihli, takvimli, somut ve sonuca götürücü yeni bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını açıklamıştır. Bu yıkım müellifi, bu yıkım müteahhidi; İmralı canisini överek; 'mesajları bizim düşüncemizdir' diyecek kadar idrak, izan ve insaf parçalanmasının faili olmuştur. Hükümetteki PKK'lılardan birisi olan bu şahıs; madem İmralı canisinin düşüncelerini sahiplenmekte ve önemsemektedir, o halde kendisinin ahlakı ve tutarlılığı kalmışsa ya cani başının hücre arkadaşlığına gönüllüce talip olmalı ya da mekap giyerek, terörist kıyafeti kuşanarak doğruca Kandil'e sığınmalı, kaybettiği gerçek hüviyetini orada bulmalıdır. Onbinlerce vatan evladının kanından ve canından mesul olan ve bu nedenle müebbet hapis cezasına mahkum edilen bir teröristin düşünceleri hükümetin düşünceleriyle aynıysa artık söz bitmiştir.

PKK çalıştayı AKP ile İmralı canisinin bir yanağın iki yüzü olduğunu ispatlamıştır. Yıkımdan sorumlu Başbakan Yardımcısı içindeki kini çalıştay vesilesiyle iyice dökmüş, görevli ve sorumlu bir PKK havarisi olduğunu hiçbir tereddüde mahal bırakmadan açığa vurmuştur. Bu terör piyonu diyor ki, 'biz aslında devleti, kurumları kendisiyle hesaplaştırdık. Geçmişiyle, geçmişte yaptıklarıyla yüzleştirdik'. Ben de diyorum ki, sen önce kendinle hesaplaş, sen önce karanlık geçmişine kafa yor, sen onu bunu bırak da PKK'ya tutsak düşmüş vicdanınla yüzleş."

-"Görüşmeler 'al-ver' süreci"

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan ve hükümetinin en bariz özelliğinin, en ayırt edici vasfının takiyyede sınır ve sinirleri zorlaması olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın artık doğruları çarpıtamayacağını, karanlık iş ve ilişkileri örtemeyeceğini belirten Bahçeli, "Cambaz ipten düşmüş, takke uçmuş, maske inmiş, boya dökülmüştür. Bugünkü şartlarda Başbakan, İmralı canisiyle doğrudan doğruya pazarlık yapmaktadır" diye konuştu.

Görüşmeleri "al-ver" süreci olduğunu öne süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı olabilmek için İmralı canisine yanaşmış, başkanlık hayallerine ulaşabilmek için PKK'nın yaması, yancısı ve yandaşı olmaya karar vermiştir. Başbakan İmralı canisi ve çetesine ilk etapta özerkliği vaat etmiş, affı müjdelemiş, vatan topraklarını parselleme sözü vermiştir. Bunun karşılığında ise iktidarda kalmayı, Cumhurbaşkanı koltuğuna oturmayı istemiştir. Kısaca AKP-PKK arasındaki ilişki şudur:  'Al Güneydoğuyu, ver Çankaya'yı'. 'Al özerkliği, ver başkanlığı'. 'Al şerefi, ver şerefsizliği'.

Başbakan Erdoğan, yakın geçmişte PKK'yla görüşmeleri defalarca yalanlamış ve inkar etmiştir. Bununla da kalmamış 'görüşen ve görüştü diyen şerefsizdir' diyerek üste çıkmaya çalışmıştır. Daha sonra 'biz değil, devlet görüşüyor' sözleriyle farklı bir noktaya gelmiştir. En sonunda gerek kendisi, gerekse de AKP'li bazı şöhretli bölücüler pazarlıkları kabullenmek zorunda kalmıştır. Başbakan sanıyorum, bundan sonra şereften bahsederken iki düşünüp bir söyleyecek, sırtındaki şeref yoksunluğu kamburuyla kalan ömrünü düşe kalka geçirecektir."

-"Teröre mesafe koyun" çağrısı

Terör örgütüyle 2006'dan beri görüşüldüğünü anlatan Bahçeli, gelinen aşamada bakanların İmarlı'da görüşmeler yürüttüğünü söyledi.

Bahçeli, üç bakandan oluşan heyetin bazen HDP ile bazen İmralı'da görüşme yaptığını ileri sürerek, "Bize göre Sevr ihanetine imza atan ve beddualarla anılan Rıza Tevfik, Damat Ferit ve Hadi Paşa üçlüsü neyse, PKK ile görüşen üç bakan da tıpkısının aynısıyla odur" dedi.

Türkiye'de hiçbir ayrılıkçı, bölücü, yıkıcı emelin barınamayacağını ve tutunamayacağını vurgulayan Bahçeli, "Türk milletinin etnik ve mezhep farklılıklarını aşan, bunun üstünde ve üzerinde bin yıllık acı ve sevinç müktesebatıyla olan, oluşan ve olgunlaşan, dev bir kültür çınarı" olduğunu dile getirdi.

Anadili, yöresi, doğduğu ve doyduğu yer neresi olursa olsun tüm Türk vatandaşlarının ahlaken, hukuken, vicdanen ve manen bir ve eşit olduğunu belirten Bahçeli, "Bizim millet telakkimizde coğrafyaya göre, bölgelere göre, dile ve etnik kimliğe göre tasnif, sınıflandırma ve derecelendirme yoktur. 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözüne bağlı olan ve ortak geçmişten gelip ortak gelecek idealine inanan herkes kardeşlikle perçinlenmiş, vatandaşlık bilinciyle harmanlanmış büyük Türk milletinin özü, ta kendisidir. Bu öz asla bölünme kabul etmeyecektir" görüşünü dile getirdi.

Kürt kökenlilerin özgür iradeleriyle teröre mesafe koyması gerektiğini belirten Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi herkesi kucaklamaya, herkesle kaynaşmaya vardır, hazırdır ve buradadır. Bizim verecek insanımız, çizecek sınırımız, geri çekilecek toprağımız, kaybedecek vatanımız, yıkılacak devletimiz, sararıp solacak bayrağımız yoktur" dedi.

- TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement