Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mısır ile Suriye rejimi arasında yeni bir dönem başladı.
Mursi döneminde Esed yönetimi ile kesilen diplomatik ilişkiler yeniden başlatılırken, kapatılan Suriye'nin Kahire Büyükelçiliği tekrar açıldı. Mısır Dışişleri Bakanlığı, Suriye ile ilişkilerin konsolosluk düzeyinde olacağını açıkladı.
Suriye ve Mısır'ın birbirlerinin vatandaşlarına vize uygulamamasına rağmen, bazı Suriyeli mültecilerin vizesiz oldukları gerekçesiyle sınır kapılarından geçişlerinin önlendiği iddia edildi.
Mısır'daki Suriyeli mülteciler ise askerin bu tutumundan dolayı tedirgin. AA muhabirine konuşan Suriyeli mülteciler, tanıdıkları birçok kişinin havalanından geri döndürüldüğünü, kendilerinin ise Mısır'dan atılma korkusu yaşadıklarını dile getirdiler.
Mısır'daki askeri darbenin ardından Gazze Şeridi'ne açılan Refah Kapısı'nın asker tarafından kapatılması sonucu Umre ziyaretinden dönen binlerce Filistinli'nin Suudi Arabistan'dan Mısır'a gelemedikleri bildirildi.
Havalanı kaynakları Refah Sınır Kapısı'nın kapanmasından dolayı yüzlerce Filistinlinin Kahire Uluslararası Havalanı'nda polis kontorlünde bekletildiklerini açıkladı. - Kahire
Son Dakika › Politika › Mısır'da Askerin Yönetime El Koyması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.