Son seçim anketinde Millet İttifakı öne geçti! Seçimin kaderini HDP seçmeni belirleyecek - Son Dakika
Politika

Son seçim anketinde Millet İttifakı öne geçti! Seçimin kaderini HDP seçmeni belirleyecek

PİAR Araştırma Şirketi'nin yaptığı son seçim anketin sonuçları paylaşıldı. Ankette Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İYİ Parti'nin toplam oyu 41.4 olurken, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin toplam oyu ise 35.9 oldu. Ankete göre, HDP'nin destek vermesi durumunda Millet İttifakı'nın çıkaracağı adayın seçimi ciddi bir farklı kazanacağı düşünülüyor.

15.08.2022 23:28  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2023 seçimlerine sadece 10 ay kala anket şirketleri tarafından gerçekleştirilen anketlere eskisinden daha fazla ilgi gösterilmeye başlandı. PİAR Araştırma da son anketini vatandaşlarla paylaştı.

MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

Ankette yurttaşlara 'Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?' diye soruldu. Ankete göre Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İYİ Parti'nin toplam oyu 41.4 olurken, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ve MHP'nin toplam oyu ise 35.9 oldu.

KİLİT PARTİ HDP

Çıkan sonuçlara göre düğüm henüz seçimlerde nasıl bir tavır ortaya koyacağı belli olmayan HDP'de çözülüyor. Ankette yüzde 11.9 oyu bulunan HDP'nin muhalefetin adayını desteklemeye karar vermesi durumunda Millet İttifakı seçimleri önde tamamlıyor. Ancak aksi bir durumda ise oylar yeniden kafa kafaya geliyor.

İşte anketten çıkan sonuçlar:

CHP yüzde 28.5

AK Parti: 28.1

İYİ Parti: 12.9

HDP:11.2

MHP: 7.8

Gelecek Partisi: 3.5

DEVA Partisi: 3

Bağımsız Türkiye Partisi: 1.8

Diğer: 3.2

Son seçim anketinde Millet İttifakı, 5.5 puan fark attı! Tüm düğüm HDP'de çözülüyor
Son seçim anketinde Millet İttifakı öne geçti! Seçimin kaderini HDP seçmeni belirleyecek

Son Dakika Politika Son seçim anketinde Millet İttifakı öne geçti! Seçimin kaderini HDP seçmeni belirleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • sema başal: aksine milliyetci oylar belirleyecek hdp secmenini bu kadar abartmayin..pkk nin sonuna gelmişken milliyetci oylar gereken yere gidecek meral gibi projeye gidecek hali yok 2 6 Yanıtla
  • Sami Göksu: Rahmetle anıyorum Erol Taş abiyi Nıhaaa nıhaaaa Hangi araştırma şirketiymiş ankesörlü chp kandırmış 1 4 Yanıtla
  • Alican: Hepsi yalan palavra.... 1 2 Yanıtla
  • cemal aslan: Anket savaşları. Biri yayınladı mı hemen diğeri yayınlıyor. Anketler masada hazır mı? Masada mı hazırlanıyor? 1 1 Yanıtla
  • Ercan Yazmış: Bu Komik Anketi A HABER denmi aldınız..?Provakasyon kokuyor... 0 0 Yanıtla
  • Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    10:11 Düzce Valisi Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü iftar programında şehitlerimizin emaneti şehit aileleri ve gaziler ve aileleriyle iftar yaptı. Vali Aslan, şehit aileleri ve gazilerle hasbihal etti ve şehitler için dua okundu. İftara Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile kurum müdürleri katıldı.

  • Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    10:06 Karamürsel'de Şehit Yakınları ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu
    10:06 Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, esnaf ziyaretlerinde bulundu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve isteklerini dinledi.

  • Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı
    09:59 Mersin'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Zanlı Gözaltına Alındı

    Mersin merkezli düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, yasa dışı yollarla düzensiz göçmenleri yurda sokan ve yurt dışına çıkmalarını sağlayan 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlar Mersin, Osmaniye ve Adana'da gerçekleştirildi. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 cep telefonu ve 2 SIM kart ele geçirildi.

  • Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı
    09:59 Oğuzeli'nde Kentsel Dönüşüm Projesi Başladı

    Oğuzeli'ndeki çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ve ilçenin çehresini değiştirmek amacıyla başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk yıkımı gerçekleştirildi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, ilçenin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı
    09:54 Adana'da 80 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 329 kişi yakalandı

    Adana Seyhan polisi yaptığı çalışmalarda 80 ruhsatsız tabanca ele geçirirken çeşitli suçlardan aranan 329 kişiyi de yakaladı. Ekipler ayrıca 60 ruhsatsız tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 15 ruhsatsız tüfek, 229 şarjör, 673 mermi ve tabanca yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Ayrıca 626,68 gram narkotik madde, 629 uyuşturucu hap ve 7 çalıntı araç da bulundu. Toplamda 7 kişi ruhsatsız silah suçundan, 31 kişi ise diğer suçlardan tutuklandı.

  • Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı
    09:53 Edirne'de 6 düzensiz göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde, yasa dışı yollarla yurda giren 6 düzensiz göçmen yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kentte düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere köyünde yapılan çalışmalarda Suriye ve Filistin uyruklu 6 kişi yakalandı. Göçmenler, jandarmadaki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderildi.

  • AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu
    09:51 AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye'de esnaf ve vatandaşlar ile buluştu

    AK Parti Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Ümraniye'de esnafları ziyaret etti ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yıldırım, vatandaşların istek ve görüşlerini dinleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.


Advertisement