Soma CHP'den Tutuklu Vekiller İçin İmza Kampanyası - Son Dakika
Politika

Soma CHP'den Tutuklu Vekiller İçin İmza Kampanyası

Soma CHP\'den Tutuklu Vekiller İçin İmza Kampanyası

yargılanan CHP'li Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın özgürlüklerine kavuşması için imza toplandı.yargılanan milletvekillerinin serbest bırakılmalarını istedi.

25.06.2012 16:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Soma İlçe Gençlik Kolları'nın organizesi ile tutuklu

yargılanan CHP'li Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın özgürlüklerine kavuşması için imza toplandı.

Atatürk Caddesi üzerinde CHP Soma ilçe lokali önünde açılan stant önünde bir araya gelen CHP'liler, tutuklu

yargılanan milletvekillerinin serbest bırakılmalarını istedi. Kampanyaya CHP Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu,

Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Özgür Zırhlı, Kadın Kolları Başkanı Hatice Birgül Emegen, CHP Soma Eski İlçe Başkanı Abdullah Saka, CHP Saruhanlı İlçe Başkanı Muharrem Ekici, partililer ve vatandaşlar destek verdi.

Tutuklu yargılanmakta olan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın özgürlüklerine kavuşması için imza kampanyası başlattıklarını belirten CHP Soma İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, "Hiç kimse yargılanmasın demiyoruz. Kuşkusuz yargılanmalı. Ancak bu arkadaşlar bütün bu yetkili özel mahkemelerin yargıladığı insanların hepsi mi yargılanmak zorundadır. Hakikaten bu konuda bizlerin Türk ve Türk halkının kafasında çok ciddi soru işaretleri bulunmaktadır. İşte bu yüzden biz de Soma'da gençlik kollarımızın önderliğini yaptığı bu imza kampanyasını başlatma kararı aldık. Eğer biz yapılan haksızlıklara gözlerimizi yumarsak, yapılan olumsuzluklara nasıl olsa bana dokunmuyor dersek hakikaten gittiğimiz bu otoriter rejim, bu sivil darbe süreci Türkiye açısından gerek iç barışımızı zedelemek anlamında, gerek demokrasi ve çağdaş bir ülkede, özgür bir ülkede yaşama anlamında bizleri umutsuzluğa sevk etmektedir. Her geçen gün buna olan ümidimiz tükenmektedir. Yalnız bir tek umut vardır. CHP bugün gelecekte çağdaş özgür bir Türkiye'nin var olmasının gerçek teminatıdır. CHP demokrasiyi içselleştirmiş ve demokrasinin özgürlükler düzeyinde de yaşanmasına samimiyetle inanan bir partidir" dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Soma CHP'den Tutuklu Vekiller İçin İmza Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement