TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta - Son Dakika
Son Dakika Logo

TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta

TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk\'ta
16.05.2012 15:17

Özgür Çoban - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk'taki resmi temasları çerçevesinde İşkodra Valisi Voltana Ademi ve İşkodra Belediye Başkanı Lorenc Luka'yı ziyaret etti.

Özgür Çoban - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk'taki resmi temasları çerçevesinde İşkodra Valisi Voltana Ademi ve İşkodra Belediye Başkanı Lorenc Luka'yı ziyaret etti.

Arnavutluk'u ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, faydalı ve verimli görüşmeler yaptığını ifade etti.

Arnavutluk ve Türkiye arasında çok iyi ilişkiler bulunduğunu belirten Çiçek,

"Arnavutluk ile Türkiye arasındaki bu ilişkiler, örnek ilişki düzeyinde sürdürülüyor" dedi.

Belediye Başkanı Luka da İşkodra'nın zor duruma düştüğünde, Türkler'in her zaman yardıma koştuğunu vurgulayarak, Çiçek'ten Türkiye'deki yerel yönetimlerle sıkı bir işbirliği kurmak için yardım istedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, daha sonra Hasan Rıza Paşa Şehitliği'ne çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu.

Yunus Emre Kültür Merkezini de ziyaret eden Çiçek, yetkililerden bilgi aldı.

Burada Arnavut gazetecilerin sorusunu da yanıtlayan Çiçek, iki ülke arasında hiçbir sorun bulunmadığını, Balkanlar'daki barış ve huzurun devamında Arnavutluk ile Türkiye arasındaki ilişkilerin önemli rol oynadığını ifade etti.

Arnavutluk Parlamentosu Başkanı Sayın Jozefina Topalli, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet onuruna yemek verdi.

- İŞKODRA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek Arnavutluk'ta - Son Dakika


Advertisement