Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya hazırlanıyor.
TBMM Genel Kurulu'nun gündemindeki en önemli konu, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi olacak. Teklif, "temel kanun" olarak iki bölüm halinde görüşülecek.
Teklifle Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, yurt dışında arama ve araştırma faaliyetleri yapabilecek. Kömür madenlerine ilişkin ruhsatlar, rezerv kaybına sebep olmayacak şekilde, elektrik üretimine yönelik olmak üzere Bakanlık onayıyla ayrı ruhsatlara bağlanabilecek. Özel mülkiyete konu taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, söz konusu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.
Düzenlemeyle elektrik dağıtım ve görevli tedarik şirketlerinin kayıp kaçak, sayaç okuma, perakende satış hizmet, iletim sistemi kullanım ve dağıtım bedelini tüketiciden alması yasal altyapıya kavuşuyor.
EPDK tarafından, belirlenen hedef oranlarını geçmemek kaydıyla kayıplara ilişkin maliyetler dağıtım tarifelerinde yer alacak ve tüketicilere yansıtılacak.
HDP tarafından, " Türkiye'nin bir terör örgütü ile ithalat ve ihracat ilişkisine girmesinde ve yatırımlar için gerekli olan finansman ihtiyacının dışarı kaçmasında sorumluluğu bulunduğu" iddiasıyla Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş hakkında verdiği gensorunun gündeme alınıp alınmayacağına ilişin görüşmeler, 12 Mayıs Perşembe günü yapılacak.
Bu hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri çalışacak Genel Kurul'da, uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarıları da ele alınacak.
Siyasi partilerin grup toplantıları, 10 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. AK Parti grup toplantısı bu hafta yapılmayacak. Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleriyle bir araya gelecek.
Komisyonlar
TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.
Dışişleri Komisyonu, 11 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda, uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarılarını ele alacak.
KİT Komisyonu, denetimlerini sürdürecek. Komisyon, 11 Mayıs Çarşamba günü yapacağı toplantıda Makine ve Kimya Endüstrisi ile Sümer Holding, 12 Mayıs Perşembe günü ise Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ile Şeker Kurumu Başkanlığının 2013-2014 yılı hesaplarını inceleyecek.
Çalışma süresini doldurmak üzere olan Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu, raporuna son şeklini verecek.
Çocuk İstismarını Önleme Araştırma Komisyonu, akademisyenleri dinlemeye devam edecek.
Son Dakika › Politika › TBMM'de Bu Hafta - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?