TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Son Dakika Logo

TBMM Genel Kurulu

07.06.2012 15:03

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, israfı, ekonomilerinin dinamiği haline getiren toplumların açlıkla mücadele üzerinden günah çıkarmaya hakları bulunmadığını söyledi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Murtaza Yetiş, israfı, ekonomilerinin dinamiği haline getiren toplumların açlıkla mücadele üzerinden günah çıkarmaya hakları bulunmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

AK Parti'li Yetiş, "Açlıkla Mücadele Haftası" dolayısıyla gündemdışı söz alarak, her gün 50 bin kişinin açlık ve yoksulluktan ötürü hayatını kaybettiğine dikkati çekti.

Açlık ve yoksullukla mücadelenin aç gözlülükle ilişkisinin görmezden gelindiği savunan Yetiş, "İsrafı ekonomilerinin dinamiği haline getiren toplumların, açlıkla mücadele üzerinden günah çıkarmaya hakkı yoktur. Üretimi tüketime koşullandıran yaklaşımlar sürekli olarak tüketimi körüklemektedir" diye konuştu.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı'na ilişkin durumun "acil" düzeyde ele alınması gerektiğini belirtti. Bu konuda Uluslararası bir konferans düzenlenmesi çağrısında bulunan Doğru,

"Doğaya, çevreye zarar vermeden kenenin yok edilmesi için gereken herşeyin yapılması gerekiyor. İnsanlarımızı bu kabustan kurtaralım" dedi.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin de gündemdışı konuşmasında,

"Ülkemizde demokrasi kültüründen yoksun, yolsuzluklar konusunda pişkin bir iktidar olduğu için Genel Kurul'da denetim mekanizmaları çalıştırılamıyor" ifadesini kullandı.

Muhabir: Özgür Çoban

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika


Advertisement