Türbanla Başörtüsüyle Hasım Değiliz - Son Dakika
Politika

Türbanla Başörtüsüyle Hasım Değiliz

Türbanla Başörtüsüyle Hasım Değiliz

CHP Lideri Baykal, Çarşaflı Kadınlara Parti Rozeti Takmasının Laikliğe Aykırı Olmadığını Söyledi. Baykal Gruptaki Konuşmasında "CHP Türbanla, Başörtüsüyle Hasım Değil. CHP'nin Derdi Türban Değil, Kafaların Üstü Değil, Kafaların İçi" Dedi.

26.11.2008 01:32

CHP lideri Baykal, çarşaflı kadınlara parti rozeti takmasının laikliğe aykırı olmadığını söyledi. Baykal gruptaki konuşmasında "CHP türbanla, başörtüsüyle hasım değil. CHP’nin derdi türban değil, kafaların üstü değil, kafaların içi" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çarşaflı kadınlara parti rozeti takmasını "CHP türbanla başörtüsüyle hasım değil. CHP’nin yaptığı insanidir ve laikliğe ters düşmez" sözleriyle savundu. Baykal, partisinin grup toplantısında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu insanlar, "AKP bizi aldattı" deyip bize geldiklerinde, onlara, "Hayır arkadaş sen türbanını, çarşafını çıkar öyle gel. Ben seni ancak böyle alırım" mı diyecektim? Türkiye’deki laik kültür bu gerçekler karşısında kendini sınıyor ve durumu doğru değerlendiriyor. Artık gerçekler ortada Türkiye’ye biz şekilsel biçimsel bir örtü tartışmasının ötesine geçiriyoruz. CHP’nin yapmış olduğu insanidir ve laikliğe ters düşmez. Önceden de gelse yine aynı tavrı takınırdık. Ama yeni olan ne biliyor musunuz? Bu insanlar AKP’den kopuyorlar ve kafalarını çevirdiklerinde CHP’yi görüyorlar. Soruları, "CHP bizi kabul eder mi?" Ama artık gerçeği görüyorlar. CHP’nin derdi türban değil, kafaların üstü değil, kafaların içi! Erzurum’da Horasan’da doğup, İstanbul’a geldiği için ailesinin geleneği olarak çarşaf kullanan insanın kafasının içinde değil. O tehdit o kravatlı insanların kafasında beyninde.

Ayıp devletin

Bazı insanlar, kendi mahallerinden çıkarken, türbanlarını indirirler. Mahallerine dönerken yeniden takarlar. Bunu yapan insan, Başbakan’ın söylediği "Velev ki siyasi simge olsun" diye yapmıyor. Mecbur olduğu için yapıyor! Ama bunun ayıbı kendine değil, devlete aittir. Bizim derdimiz davamız örtüyle mi? Yoksa zihniyetle mi? Anlayış ve zihniyet bakımından bizi rahatsız etmiyorlarsa, "Hayır bu partide yerin yok!" deseydik, yanlış olmaz mıydı?"

Terörle müzakere

Baykal, Hürriyet’in dün manşetine taşıdığı Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in, PKK lideri Öcalan’la ilgili değerlendirmeleri için şunları söyledi: "İmralı’da hükümlü bulunan Öcalan’ın statüsünün değiştirileceği anlaşılıyor. Hükümetin, bu tavır değişikliğinin altında Güneydoğu’da sergilenen eylemler yatıyor. Adalet Bakanı, ’Öcalan düşündüğümüz şeyleri söylerse o zaman bakarız’ diyor. Yani ne oluyor? Türkiye terörle müzakere masasına oturmuş oluyor. Adalet Bakanı teklifini yaptı. Bu hükümet bilmiyor ki müzakere süreci işlemeye başlayınca terör yapan insanlara, devam umudu veriyorsun."

Adıyaman’da çarşaf

Bu arada Adıyaman CHP İl Başkanlığı da aralarında kara çarşaflı ve türbanlı kadınların bulunduğu 100 kişinin törenle partiye katılımını yaptı.

9’unda CHP’li

Grup toplantısında CHP’ye katılan Taşdelen Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi kürsüye 9 yaşındaki oğlu Tan Sipahi ile çıktı.

Hoşgeldiniz

CHP Genel Başkanı Baykal, grup konuşması öncesinde Ümraniye Taşdelen’in Anavatan Partisi kökenli Belediye Başkanı Hüseyin Sipahi, DP kökenli Antakya Güzelburç Belediye Başkanı Behçet Çağıtoğlu ile İskenderun Akçalı Belediye Başkanı Ali Sabahoğlu, Uşak Eşme’nin DSP kökenli Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım ile Ankara Temelli’nin AKP kökenli Belediye Başkanı Alaaddin Türkoğlu’nun partisine katıldıklarını açıkladı. Baykal, partiye katılan eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş ile sanatçı Arif Sağ’ı selamladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Türbanla Başörtüsüyle Hasım Değiliz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement