Türkiye Dergi Günleri - Son Dakika
Politika

Türkiye Dergi Günleri

Türkiye Dergi Günleri

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Sirkeci Tren Garı'nda açılan "Türkiye Dergi Günleri" sergisini gezdi

23.10.2013 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,  "Türkiye Dergi Günleri" sergisini gezdi.

Türkiye Dergi Editörleri ve Yayın Yönetmenleri Birliği'nce, Sirkeci Tren Garı'nda açılan sergiyi dolaşan Avcı, stantları tek tek gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Avcı, bir gazetecinin, "Türkiye dergiciliğini nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine, "Ben kendimi iyi bir dergi izleyicisi zannederdim fakat buraya gelince pek çok dergiyi kaçırdığımı fark ettim" dedi.

Ankara'ya döndüğünde, yayınlanmakta olan, yeni tanıştıkları dergilere Meclis'in abone olması için girişimde bulunacağını ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

"Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz gelsin, burada çıkmakta olan yeni dergilerle tanışsın. Dergiler hakikaten çok mümbit topraktır. Edebiyatın, sanatın, şiirin, hikayenin ilk yeşerdiği yerlerdir. Siz de gezerken fark etmişsinizdir, birçok editörümüz aynı zamanda öğretmenimiz, o da beni ayrıca mutlu etti. Türkçe, edebiyat öğretmenlerimizin dergi okuyucusu olmalarının yanında, editörü olmalarından da çok memnun oldum."

Avcı'ya, Cafcaf dergisi standında, kendisinin 1980'lerde "Molla Kasım" takma adıyla yazdığı mizah yazılarının da bulunduğu dergi hediye edildi. Avcı, dergiyi ilgiyle inceledi.

Sirkeci Tren Garı'nda 27 Ekim'e kadar gezilebilecek sergide 100'den fazla dergi yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye Dergi Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement