AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin işlemin yürütmesinin durdurulması kararıyla ilgili, "Bugün, bununla ilgili de bir mahkeme karar vermiş. Hukuk çerçevesinde bütün bu değerlendirmeler yapılır. Burada önemli olan yapılan işlerin hukuk dışına çıkmadan temel hak ve özgürlükleri kısıtlamadan devam etmesidir" dedi.
Ünal, Çorlu ilçesindeki bazı dernek ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası'nda, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.
Gazetecilerin soruları üzerine "Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi konusundaki görüşlerini aktaran Ünal, erişimin tedbir amaçlı engellenmesinin ertesi günü, sosyal paylaşım sitesi avukatlarının, kendilerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini söylediklerini belirtti.
Twitter üzerinden insanların hak ve özgürlükleri ile kişisel haklarının ihlal edildiğini ifade eden Ünal, şöyle konuştu:
''İnsanların hak ve özgürlüklerini, kişisel haklarını ihlal edeceksiniz, burada o insanlara yapılan hakaretleri dikkate almayacaksınız, bunları tartışmayacaksınız. Bu öncelikle kabul edilebilir bir şey değil. Twitter'ın kapatılması tabii ki tartışılmalıdır ama Twitter'ın, 600'e yakın mahkeme kararını hiçe sayarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mahkemelerinin kararlarını dikkate almadan ve bunları uygulamadan, sanki bizim devletimizde 9 milyon kullanıcısı yokmuş gibi bu kullanıcılar üzerinden milyonlarca lira reklam geliri elde etmiyormuş gibi davrandığını neden tartışmıyoruz.''
Ünal, "Ankara 15. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurması kararı"nın sorulması üzerine, "Bugün, bununla ilgili de bir mahkeme karar vermiş. Hukuk çerçevesinde bütün bu değerlendirmeler yapılır. Burada önemli olan yapılan işlerin hukuk dışına çıkmadan temel hak ve özgürlükleri kısıtlamadan devam etmesidir'' diye konuştu.
- ''Egemenlik halkın karar verme hakkıdır''
Ünal, halkın iradesini kullanarak, demokratik yollarla kendisini yönetecek kişileri seçmesine egemenlik denildiğini ve bu hakka herkesin de saygılı olması gerektiğini söyledi.
Halkın, Mısır örneğinde olduğu gibi Mursi'yi sandıkta Cumhurbaşkanı seçtiğini ama birisinin de gelip Mursi'yi indirdiğini anımsatan Ünal, Mısır'daki bu olaya da Türkiye olarak karşı çıktıklarını dile getirdi.
Halkın egemenlik hakkının, halk dışında bir merci tarafından kullanılması nedeniyle Mısır'daki olaylara karşı çıktıklarını belirten Ünal, şöyle devam etti:
''Bir toplumda egemen kim diye merak ediyorsanız, o toplumda genel anlamda kimin karar verdiğine bakacaksınız. Eğer halkın karar vermesi engelleniyorsa, orada başka egemenler vardır. Biz burada, halk egemen olsun, halk karar versin diyoruz. Halk yarın bize sandıkta 'gidin' derse gideriz, 'kalın' derse de kalırız.''
Ünal, 1960 ile 2002 yılları arasında, Türkiye'de 36 hükümetin değiştiğini ve 36 hükümet değiştiğinde de her bir hükümetin görev süresinin 1,5 yıl olduğunu anımsatarak, geçen yılları "kayıp yıllar" olarak tanımlamanın doğru olacağını vurguladı.
Türkiye'nin, iktidar denen şeyin sandık tarafından inşa edilmesinin önemini geç de olsa kavradığını ifade eden Ünal, şunları kaydetti:
''Yani eğer bugün bir siyasi istikrar varsa, bu siyasi istikrarın nedeni, halkın kendi iradesine sahip çıkması ve demokrasiye sahip çıkması sayesindedir. Halk artık ideolojik düşünmüyor. Bu da önemli bir durum. Toplumun büyük bir oranı meseleye ideolojik bakmıyor. Mesele, yerel yönetimler olduğu zaman hiç ideolojik bakmamak gerekiyor. Yerel seçimler aslında, mikro sorunların konuşulduğu yerel sorunların konuşulduğu, genel siyasetin konuşulmaması gerektiği ve projelerin konuşulduğu bir seçim olması gerekirken, bu maalesef olmuyor."
Ünal, ilk defa bir yerel seçim öncesinde seçim beyannamesi hazırladıklarını ve yerel yönetim vizyon belgelerini ortaya koyduklarını ifade etti.
Son Dakika › Politika › Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesi - Mahir Ünal - - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?